Συνεχίζει επιτυχώς τις δραστηριότητές της στο πιλοτικό, ερευνητικό έργο - φάρος αξίας 30 εκατομμύριων ευρώ που κλείνει τον προσεχή Δεκέμβριο .
Η Future Intelligence (FINT) η καινοτόμα εταιρεία Τεχνολογιών και Πληροφορικής και ο παλαιότερος και πιο αξιόπιστος Έλληνας κατασκευαστής υλικού και λογισμικού για το ΙοΤ στην Έξυπνη Πόλη και Έξυπνη Γεωργία, συνεχίζει επιτυχώς τις δραστηριότητές της στο πιλοτικό, ερευνητικό έργο - φάρος αξίας 30 εκατομμύριων ευρώ που κλείνει τον προσεχή Δεκέμβριο με επικεφαλής εταίρο το Ολλανδικό πανεπιστήμιο του Βαγκενίγκεν.
Η FINT ηγείται μιας κοινοπραξίας Σλοβένων και Κυπριακών οργανισμών που συντονίζουν 18 αγρότες φρούτων και λαχανικών και στις 2 χώρες προετοιμάζοντάς τους για αξιοποίηση υπηρεσιών έξυπνης γεωργίας. Ειδικά τους τελευταίους μήνες που η κατάρρευση της επαγγελματικής κανονικότητας επήλθε λόγω COVID-19 το Ίδρυμα Γεωργικών Ερευνών (ΙΓΕ) της Κύπρου και η συστάδα επιχειρήσεων ITC Cluster ανέλαβαν την εγκατάσταση του εξοπλισμού που η FINT απέστειλε στις 2 χώρες. Η άριστη συνεργασία των εταίρων, η απλή και φορητή μορφή των συσκευών ΙοΤ που σχεδιάζει και αναπτύσσει η εταιρεία και η δέσμευση των ΙΓΕ και ITC Cluster να οδηγήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγροδιατροφής στις περιοχές αρμοδιότητάς τους οδήγησε σε μια άκρως επιτυχημένη 3η φάση εγκαταστάσεων αισθητήρων συλλογής πολλαπλών μετρητικών στοιχείων σε 9 αγρότες στο σύνολο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος εξοπλισμός αποτελεί αναβαθμισμένη έκδοση που θα λανσαριστεί εντός 2020 στην ελληνική αγορά και περιέχει βελτιώσεις στα μηχανολογικά στοιχεία και στην ενεργειακή τροφοδοσία που προήλθαν από την αξιοποίηση της ανατροφοδότησης των μέχρι τώρα πιλοτικών.
Οι υπηρεσίες δεδομένων που βελτιστοποιούν την άρδευση, φυτοπροστασία και παρέχουν πληροφορίες ιχνηλασιμότητες είναι στο τελικό στάδιο ανάπτυξης ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ήδη χρησιμοποιούνται από τους παραγωγούς και έχουν ήδη συλλεχθεί σχετικά σχόλια αποδοχής τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τις νέες διεπαφές χρήστη μέσω των οποίων οι παραγωγοί και οι ομάδες / συνεταιρισμοί τους ελέγχουν εξ αποστάσεως τα κτήματα τους καθώς και η εφαρμογή κινητής για τους καταναλωτές που θα επιτρέπει την παρακολούθηση του προϊόντος από το χωράφι στο ράφι.
Πέραν τούτων, η FINT προσκλήθηκε να συμμετάσχει και στο πιλοτικό 1.6 όπου με την κορυφαία στην Ελλάδα τεχνογνωσία της πάνω στα ανοικτού-κώδικα Προγράμματα Διεπαφών FIWARE και στην ανάπτυξη ετερογενών ΙοΤ εφαρμογών θα αυξήσει σημαντικά το αποτύπωμα των παραπάνω εγκαταστάσεων και μετά το τέλος του IoF2020 έργου. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η συνεργασία της FINT με την κοινότητα του ανοικτού λογισμικού FIWARE έχει ενισχυθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες. Η εταιρεία ασχολείται επισταμένως με τις τελευταίες υλοποιήσεις της κοινότητας και ήδη προετοιμάζει πρόγραμμα κατάρτισης και διάχυσης του ανοικτού λογισμικού στην ευρύτερη ελληνική αγορά.