Επιστημονικό Διήμερο με τίτλο: "Biotechnological Innovations in Modern Winemaking" πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών: «Επιστήμη Οίνου και Ζύθου Master of Science in Wine and Beer Science» από το Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Αθήνας, την Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 από τις 16:30 έως τις 22:00 στην Αίθουσα Κ11.124, 1ος Όροφος της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, Αγίου Σπυρίδωνος, Αιγάλεω Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι ο Καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής Αναπληρωτής Προέδρου του ΤΕΙ Αθήνας.
Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη. Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ:
«Biotechnological Innovations in Modern Winemaking»
Τρίτη 10 και Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015, ώρες 16:30 - 22:00
Aίθουσα Κ11.124, 1ος Όροφος
Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
Τ.Ε.Ι. Αθήνας, Αγίου Σπυρίδωνος, Αιγάλεω
Εισηγήτρια (στην Αγγλική):
Κα Sigrid Gertsen-Schibbye (B.Sc., McGill University), Technical
Support Manager in North America for Lallemand Inc., Canada
Συντονισμός- Απόδοση στην Ελληνική:
Αναπληρωτής Καθηγητής Ιωάννης Παρασκευόπουλος,
Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών, Τ.Ε.Ι. Αθήνας
Θεματολογία:
Day One Feb.10
Module 1
1. Rationalization in the use of selected yeast in Winemaking.
New approaches & tendencies.
2. Yeast protection and nutrition. What is the difference and
what are the benefits.
Module 2
1. New approaches in anti-Brettanomyces protection (the
development and use of Chitosan Derivates).
2. An effective cure for wines with Sulphur off-flavors using
inactivated mineral yeast
Day Two. Feb.11
Module 3
Enzymes. The complete arsenal and the optimization in its use.
Module 4
Malolactic Bacteria. An unnecessary luxury or a necessity? The role
of timing of addition, and differences between strains for sensory
security.