10η Χημεία& EcoLinnk –MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ
Κυριακή 26/11/2017
Ακολουθεί το πρόγραμμα ομιλιών
14:00– 14:30 |
Προσέλευση- Εγγραφές |
14:30– 15:00 |
Χαιρετισμός Ιωάννη Τσιρώνη ,Αν.Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων |
Χαιρετισμός Ιωάννη Τσάκνη ,Κοσμήτορα Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων Τ.Ε.Ι. Αθήνας | |
Χαιρετισμός Β.Παπαδημητρίου Γ.Διευθύντριας Σ.Ε.Β.Τ. | |
Χαιρετισμός Χαράλαμπου Αγγελούδη , Επικεφαλής συστημάτων&προϊόντων πιστοποιήσεων TUV AUSTRIA HELLAS | |
Χαιρετισμός Ιωάννη Σμαρνάκη, Προέδρου Π.Ε.ΤΕ.Τ. | |
ΟΜΙΛΙΕΣ | |
15:00-15:20 |
Ν.Σηφάκης, Αν.Διευθυντής Πιστοποίησης και Επικεφαλής του τομέα περιβάλλοντος TUV AUSTRIA HELLAS Θέμα: ISO-14000 |
15:20- 15:40 |
Δρ Φωτεινή Σάλτα, Σύμβουλος προγραμμάτων ΣΕΒΤ
Θέμα:Οι πρωτοβουλίες του ΣΕΒΤ για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων της Βιομηχανίας Τροφίμων & Ποτών |
15:40- 16:00 |
Δρ Μιχάλης Χατζηευσταθίου, Συνεργάτης Ερευνητής, Εργαστήριο Τοπικής & Νησιωτικής Ανάπτυξης, Τμήμα Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου –Πρόεδρος Ε.Ε και R&D ΠΑΣΤΙ
Θέμα: Συνοπτική παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης και των τάσεων και εξελίξεων στην εγχώρια και διεθνή Βιομηχανία Επεξεργασίας Ιχθηρών |
16:00- 16:20 |
Δρ.Παναγιώτα Δρίλλια, Αναλυτικά εργαστήρια Τσακαλίδης.
Θέμα: Ανακύκλωση πλαστικών συσκευασιών στην Βιομηχανία Τροφίμων |
16:20- 16:40 |
Βασίλειος Αθανασιάδης MSc, Τεχνολόγος Τροφίμων – Υποψήφιος Διδάκτορας
Θέμα: Εξαιρετικά αποδοτική εκχύλιση πολυφαινολών από φύλλα ελιάς (Οlea europaea) με βαθέως εύτηκτο διαλύτη χρησιμοποιώντας μεθυλ-β-κυκλοδεξτρίνη. |
16:40-17:00 |
Δρ. Χρήστος Αποστολόπουλος Δ/ντης Ολικής Ποιότητας (SHEQA) & Ασφάλειας Τροφίμων, FrieslandCampina Hellas
Θέμα: «Τρόφιμα & Περιβάλλον: Μια κρίσιμη αλλά και παρεξηγημένη σχέση» |
17:00-17:20 |
Χρήστος Αβαγιαννός ,Τεχνολόγος Τροφίμων MSc,
Θέμα: Βελτιστοποίηση αναλυτικών μεθόδων με χρήση τεχνικών πειραματικού σχεδιασμού για την ανίχνευση δυσάρεστων οσμών στο νερό. |
17.20-17.40 |
Θωμάς Ζαφειριάδης, Τεχνολόγος Τροφίμων MSc-Κτηνίατρος
Θέμα: Η εφαρμογή της αειφορίας στην βιομηχανία τροφίμων |
Συντονίζει η Γ.Γ της ένωσης Μαρίνα Πούλιου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη