ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ"‏

 

 

 

 

 

 

 

Σεμινάριο

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ

ΟΡΘΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ HACCP ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

(TUV HELLAS Approved)

 (2ήμερο - Ώρες διεξαγωγής: 09:00-17:00)

 

                  Training

 

Γενικές πληροφορίες:

·         Το σεμινάριο πληροί τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις  ώστε οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν τις γνώσεις που θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν τις αρχές που στηρίζουν την ανάπτυξη συστήματος HACCP  σε όλη την διατροφική αλυσίδα μιας ξενοδοχειακής μονάδας, από την παραλαβή των πρώτων υλών έως την παράθεση στους πελάτες.

·         Η παράλληλη χρήση πρακτικών ασκήσεων, παραδειγμάτων και οπτικού υλικού θα βοηθήσει στην καλύτερη εμπέδωση της εφαρμογής του συστήματος  ώστε η ασφάλεια τροφίμων να αποτελέσει πραγματική ποιοτική παράμετρο των  υπηρεσιών  σίτισης του ξενοδοχείου.

Περιεχόμενα:

1) Ασφάλεια τροφίμων, τι σημαίνει, θετικές και αρνητικές επιπτώσεις από την εφαρμογή τηςή μη στις τουριστικές υπηρεσίες.

2) Βασικές υποχρεώσεις βάσει διεθνούς, ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας

3) Σύστημα HACCP: Τι είναι, που και πως εφαρμόζεται, επιθυμητό αποτέλεσμα από την εφαρμογή του (αξιολόγηση προμηθευτών βάσει HACCP, παραλαβή/ έλεγχος προϊόντων, επεξεργασία τροφίμων- διαχείριση, παράθεση, διαχείριση αλλεργιογόνων- αντιμετώπιση, απαραίτητες αναλύσεις, βασικές προδιαγραφές, πιστοποιήσεις, συνδυασμός Codex alimentarius & βασικών απαιτήσεων του ISO 22000)

4) Κίνδυνοι επιβάρυνσης των τροφίμων και σοβαρότερες επιπτώσεις από την εκδήλωση τους

5) Καθαρισμός/ Υγιεινή χωρών, σκευών/ προγράμματα καθαριότητας/ προϊόντα και ορθή χρήση τους (MSDS), ασφάλεια χρήσης/αποθήκευσης

6) Καθαριότητα/ Υγιεινή προσωπικού (εμφάνιση, χρήση γαντιών, πλύσιμο χεριών κάθε πότε, χώροι προσωπικού)

7) Αντιμετώπιση ανεπιθύμητων οργανισμών (απεντομώσεις /εντομοκτονίες)- (Προδιαγραφές βάσει HACCP σε συνεργείο, προϊόντα, εφαρμογές, παρακολούθηση με ορθότητα και ασφάλεια, προληπτικές ενέργειες μείωσης κόστους εφαρμογών και αύξηση θετικού αποτελέσματος)         

7) Διαχείριση διατροφικών κρίσεων και παραπόνων πελάτη.

8) Διαχείριση αλλεργιογόνων και απορριμμάτων

 

Απευθύνεται σε

·         Υπεύθυνους HACCP

·         Υπεύθυνους επισιτιστικών τμημάτων και αντίστοιχο προσωπικό αυτών

 

Ημερομηνίες διεξαγωγής                                                            Εισηγήτρια

 

 Αθήνα:            29-30 Νοεμβρίου (κωδ. 91370)                      Μαρία Βαλέργα

 

Θεσσαλονίκη: 13-14 Δεκεμβρίου (κωδ. 91371)                                  

  

 

Κόστος                                                                              

380 € + ΦΠΑ 23%   

(Στην τιμή περιλαμβάνεται: Βεβαίωση Παρακολούθησης TUV HELLAS, coffee breaks και ελαφρύ γεύμα)

 

Συμπληρωματικά στοιχεία:

                Αποστολή των αιτήσεων, το αργότερο επτά (7) ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Την αίτηση μπορείτε να τη βρείτε και ηλεκτρονικά στο site μας: http://www.tuv-nord.com/gr/el/application-form-535.htm

                Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα: ELECTRA PALACE HOTEL (Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20). Η TUV HELLAS διατηρεί το δικαίωμα για αναβολή ή ακύρωση καθώς και για την αλλαγή του τόπου διεξαγωγής των σεμιναρίων και των εισηγητών.

                Το κόστος συμμετοχής του σεμιναρίου μπορεί να καλυφθεί από το λογαριασμό ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ (0,45%) και η τελική ημερομηνία ηλεκτρονικής κατάθεσης είναι πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξη κάθε σεμιναρίου.Η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής στο ΛΑΕΚ γίνεται με αποκλειστική σας ευθύνη και την παροχή κάθε βοήθειας από τη Δ/νση Εκπαίδευσης της  TÜV HELLAS.

                Παρέχονται ειδικές προνομιακές τιμές σε ορισμένες κατηγορίες συμμετεχόντων (π.χ. εταιρείες που έχουν πιστοποιητικά από την TUV HELLAS, πολλαπλές συμμετοχές από την ίδια εταιρεία, φοιτητές, ανέργους, μέλη Συνδέσμων/ Ινστιτούτων και Ενώσεων).

                Η αποπληρωμή των σεμιναρίων γίνεται μετά το πέρας αυτών, και οπωσδήποτε πριν την έκδοση πιστοποιητικών ή/ και βεβαιώσεων παρακολούθησης, με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (εντός 30 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του τιμολογίου), όπως θα αναφέρεται πάνω στην απόδειξη ή το τιμολόγιο που θα σας εκδοθεί.

                Οι αναφερόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ 23%.

Δείτε στο //www.tuv-nord.com/gr το πλήρες πρόγραμμα του

Γ’  Τετραμήνου 2012 της TUV HELLAS

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:

Αθήνα: κα Κοντογιάννη Κονδυλία, τηλ.: 215-2157447, fax: 210-6528025, e-mail:training@tuvhellas.gr

Θεσσαλονίκη: κα Κούκουρα Αγγελική,  τηλ.: 2310-428498, fax: 2310-428458, e-mail: akoukoura@tuv-nord.com