|
|
Σεμινάριο ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΡΘΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ HACCP ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ (TUV HELLAS Approved) (2ήμερο - Ώρες διεξαγωγής: 09:00-17:00) |
Training |
|
|
Γενικές πληροφορίες: · Το σεμινάριο πληροί τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις ώστε οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν τις γνώσεις που θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν τις αρχές που στηρίζουν την ανάπτυξη συστήματος HACCP σε όλη την διατροφική αλυσίδα μιας ξενοδοχειακής μονάδας, από την παραλαβή των πρώτων υλών έως την παράθεση στους πελάτες. · Η παράλληλη χρήση πρακτικών ασκήσεων, παραδειγμάτων και οπτικού υλικού θα βοηθήσει στην καλύτερη εμπέδωση της εφαρμογής του συστήματος ώστε η ασφάλεια τροφίμων να αποτελέσει πραγματική ποιοτική παράμετρο των υπηρεσιών σίτισης του ξενοδοχείου. Περιεχόμενα: 1) Ασφάλεια τροφίμων, τι σημαίνει, θετικές και αρνητικές επιπτώσεις από την εφαρμογή τηςή μη στις τουριστικές υπηρεσίες. 2) Βασικές υποχρεώσεις βάσει διεθνούς, ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας 3) Σύστημα HACCP: Τι είναι, που και πως εφαρμόζεται, επιθυμητό αποτέλεσμα από την εφαρμογή του (αξιολόγηση προμηθευτών βάσει HACCP, παραλαβή/ έλεγχος προϊόντων, επεξεργασία τροφίμων- διαχείριση, παράθεση, διαχείριση αλλεργιογόνων- αντιμετώπιση, απαραίτητες αναλύσεις, βασικές προδιαγραφές, πιστοποιήσεις, συνδυασμός Codex alimentarius & βασικών απαιτήσεων του ISO 22000) 4) Κίνδυνοι επιβάρυνσης των τροφίμων και σοβαρότερες επιπτώσεις από την εκδήλωση τους 5) Καθαρισμός/ Υγιεινή χωρών, σκευών/ προγράμματα καθαριότητας/ προϊόντα και ορθή χρήση τους (MSDS), ασφάλεια χρήσης/αποθήκευσης 6) Καθαριότητα/ Υγιεινή προσωπικού (εμφάνιση, χρήση γαντιών, πλύσιμο χεριών κάθε πότε, χώροι προσωπικού) 7) Αντιμετώπιση ανεπιθύμητων οργανισμών (απεντομώσεις /εντομοκτονίες)- (Προδιαγραφές βάσει HACCP σε συνεργείο, προϊόντα, εφαρμογές, παρακολούθηση με ορθότητα και ασφάλεια, προληπτικές ενέργειες μείωσης κόστους εφαρμογών και αύξηση θετικού αποτελέσματος) 7) Διαχείριση διατροφικών κρίσεων και παραπόνων πελάτη. 8) Διαχείριση αλλεργιογόνων και απορριμμάτων
Απευθύνεται σε · Υπεύθυνους HACCP · Υπεύθυνους επισιτιστικών τμημάτων και αντίστοιχο προσωπικό αυτών
Ημερομηνίες διεξαγωγής Εισηγήτρια
Αθήνα: 29-30 Νοεμβρίου (κωδ. 91370) Μαρία Βαλέργα
Θεσσαλονίκη: 13-14 Δεκεμβρίου (κωδ. 91371)
Κόστος 380 € + ΦΠΑ 23% (Στην τιμή περιλαμβάνεται: Βεβαίωση Παρακολούθησης TUV HELLAS, coffee breaks και ελαφρύ γεύμα)
Συμπληρωματικά στοιχεία:
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε: Αθήνα: κα Κοντογιάννη Κονδυλία, τηλ.: 215-2157447, fax: 210-6528025, e-mail:training@tuvhellas.gr Θεσσαλονίκη: κα Κούκουρα Αγγελική, τηλ.: 2310-428498, fax: 2310-428458, e-mail: akoukoura@tuv-nord.com |