“Γνώση υπεραξίας στη διάθεση του παραγωγού Συνεργατικές πλατφόρμες”

«Διακρατικό δίκτυο για την υποστήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στον τομέα της κτηνοτροφίας και των οπωροκηπευτικών»

AGRO-STARt

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

 

“Γνώση υπεραξίας στη διάθεση του παραγωγού

Συνεργατικές πλατφόρμες”

 

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 10 Π.Μ.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ

 

 

Με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Αχαΐας Γραμματεία –

10:00 Προσέλευση – Εγγραφές-Διανομή εντύπων - Καφές

10:30 Έναρξη εκδήλωσης  - Χαιρετισμοί από εταίρους του προγράμματος και εκπροσώπους τοπικών αρχών ( Περιφέρεια, Δήμος , Επιμελητήριο Αχαΐας, Πανεπιστήμιο)

 

11:00 Νικόλαος Πετρόπουλος, Πρόεδρος ERFC (European Regional Framework Co operation)   - Παρουσίαση AGRO START 

11:15  Αθανάσιος Τσαυτάρης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ή εκπρόσωπός του  (TBC)

 

11:30 Γεώργιος Αγγελόπουλος, Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Πολιτικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

“Η στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τον πρωτογενή τομέα”

 

11:45 Γεώργιος Μιχαλόπουλος, RODAX AGRO Ltd

«Νέα προσέγγιση για την προώθηση της περιβαλλοντικής ποιότητας τροφίμων»

 

12:00  Απόστολος Βανταράκης, Επίκουρος  Καθηγητής Υγιεινής Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών

"Οι καινοτόμες τεχνολογίες στον έλεγχο της ποιότητας των τροφίμων".

 

12:15  Κωνσταντίνος Οικονόμου , Γεωπόνος, στέλεχος της ΒΑΚΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΕ

«Οργανωμένοι χώροι σταβλισμού Ποιμενικών – Αιγοπροβάτων»

 

12:30 Coffee break

 

12:45   Δρ. Κλεάνθης Ισραηλίδης, Διευθυντής  ΙΤΕΓΕΠ, Παρουσίαση Ινστιτούτου Βιοτεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας και του Ινστιτούτου Κρασιού και αμπελουργικών προϊόντων

13:00  Γεώργιος Μητρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος «ΑΧΑΪΚΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ» - Παπανδρεοπούλου Παναγιώτα, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Διαφήμισης   

«Η Σαλιγκαροτροφεία στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Προβλήματα και λύσεις»

13:15  Ελένη Μαλισσιόβα κτηνίατρος, Καθηγήτρια Εφαρμογών Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων TΕΙ Λάρισας 

«Ποιότητα και καινοτομία στην παραγωγή ζωοκομικών προϊόντων: κινητήριες δυνάμεις ανταγωνιστικότητας για την Ελλάδα»

 

 

 

13:30  Γεώργιος Ι. Αρσένος, DrVetMed, Ph.D, Dip ECSRHM Αναπληρωτής Καθηγητής Διευθυντής Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας Κτηνιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

«Κτηνοτροφία με μέλλον: μικρές οικογενειακές καθετοποιημένες επιχειρήσεις"

 

13:45   Ερωτήσεις – Συζήτηση

 

14:30  Τέλος εκδήλωσης

 

Το πρόγραμμα υπόκειται σε απρόβλεπτες αλλαγές .