Καινούργια ΠΟΠ, νέες προοπτικές, αναζητούν τα Ιόνια Νησιά

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ελιές, λάδι, κουμκουάτ, ηδύποτα, κρασιά, τυριά, φακές, τσιπούρα, παραδοσιακό σαπούνι,  είναι μερικά από τα πιο γνωστά προϊόντα των Ιονίων Νήσων.

Ενημερωτική ημερίδα για την πιστοποίηση Αγροτικών Προϊόντων και τις προοπτικές που ανοίγονται στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2014-20  διοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

 Η εκδήλωση διοργανώνεται τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας Σ. Σαμάρα 13 (ισόγειο πρώην Νομαρχίας).
 

Η ημερίδα εντάσσεται στo πλαίσιο των δράσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με στόχο την ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα στα Ιόνια Νησιά και την καθιέρωση της ποιοτικής πρωτογενούς παραγωγής και την αύξηση της απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό (ΕΛΓΟ)–« ΔΗΜΗΤΡΑ», το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Επιμελητήριο Κέρκυρας και το 16ο Περιφερειακό Τμήμα Ιονίων Νήσων του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

Αντικείμενο της ημερίδας είναι η ενθάρρυνση της διαβούλευσης για την ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων και των ποιοτικών χαρακτηριστικών των παραδοσιακών προϊόντων της Κέρκυρας. Στόχος είναι η παραγωγή ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων και η αύξηση του εισοδήματος του πρωτογενή τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, για τα προϊόντα που θα αναδειχθούν από την ημερίδα, προβλέπεται να γίνουν συντονισμένες ενέργειες σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ», προκειμένου να κατοχυρωθούν μ’ ένα από τα επίσημα σήματα ποιότητας της Ε.Ε..

Η αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης,  Ιονίων Νήσων, Μαρία Καταβάτη επισήμανε ότι η πρωτοβουλία της για την υλοποίηση της, εν λόγω ημερίδας, αποσκοπεί στην ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τα οφέλη που απορρέουν από την  πιστοποίηση των προϊόντων του πρωτογενή τομέα με τα παραδοσιακά σήματα ποιότητας της Ε.Ε. (προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ) αλλά και για τα νέα σήματα που έχουν θεσμοθετηθεί (Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν-ΕΠΙΠ, Προϊόντα νησιωτικής ή ορεινής γεωργίας).