Το 2014, η πολιτεία αποφάσισε να νομοθετήσει την λειτουργία των Αγορών Αγροτών και της Οικοτεχνίας στην Ελλάδα και η Ελληνική Βουλή ψήφισε τον Νόμο 4235/11-2-2014.
Την Κυριακή, 29 Ιαν 2023, στις 3μμ, στην αίθουσα Foyer του ξενοδοχείου Hyatt (Θέρμη, έναντι αεροδρομίου, Θεσσαλονίκη) με συντονιστή τον κ Δ. Μιχαηλίδη οργανώνεται συζήτηση με θέμα «Δυσλειτουργίες Δημόσια Διοίκησης» στα πλαίσια του πολυσυνεδρίου Money Show.
Με συντονιστή τον κ Δημήτριο Μιχαηλίδη θα γίνει προσπάθεια να εντοπισθούν οι ιδιαίτερα χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπου η Δημόσια Διοίκηση (Δημόσιοι Υπάλληλοι, Σύστημα Διοίκησης Κράτους & Εκλεγμένοι Πολιτικοί) θα μπορούσε πιθανόν να διεκδικήσει κάποιο «βραβείο Guinness»… για δυσλειτουργία ή αναποτελεσματικότητα.
Η κα Αθηνά-Ελπίδα Μιχαηλίδου είπε ότι επί εννέα (9) χρόνια η Δημόσια Διοίκηση εμπαίζει τους κτηνοτρόφους με μια ιδιότυπη άρνηση εφαρμογής του νόμου για τις Αγορές Αγροτών ή/& για τις Οικοτεχνίες επεξεργασίας κρέατος.
Το 2014, η πολιτεία αποφάσισε να νομοθετήσει την λειτουργία των Αγορών Αγροτών και της Οικοτεχνίας στην Ελλάδα και η Ελληνική Βουλή ψήφισε τον Νόμο 4235/11-2-2014. Το θέμα είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα διότι είναι η πρώτη φορά που ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας πρόσβασης των αγροτών στους καταναλωτές, που θα μπορούσε να δώσει δυνατότητες αυτοχρηματοδότησης των αγροτικών επιχειρήσεων, προσφέροντας «ζεστό» χρήμα, απ’ ευθείας από τους καταναλωτές στους παραγωγούς.
Μέχρι σήμερα (2023) η Εκτελεστική Εξουσία δεν εξέδωσε τις απαραίτητες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την λειτουργία των Αγορών Αγροτών παντού. Επίσης επιλεκτικά δεν έχουν εκδοθεί οδηγίες, εύκολα κατανοητές, για την δημιουργία οικοτεχνιών επεξεργασίας κρεάτων από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους, όπως γινόταν παραδοσιακά επί εκατονταετίες και επιβιώναμε κανονικά χωρίς προβλήματα υγείας …
Η κα Μάγδα Κοντογιάννη (6932094231, κτηνοτρόφος, Μενίδι) επεσήμανε ότι επί έντεκα (11) χρόνια (2012-2023) η Δημόσια Διοίκηση ταλαιπωρεί τους κτηνοτρόφους με μια ιδιότυπη άρνηση αδειοδότησης των υπαρχόντων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων ή ακόμα και ακυρώνοντας υπάρχουσες άδειες λειτουργίας στάβλων.
Το 2012 η πολιτεία αποφάσισε να νομοθετήσει την λειτουργία των στάβλων στην Ελλάδα και η Ελληνική Βουλή ψήφισε τον Νόμο 4056/12-3-2012. Μόνο που ως φαίνεται παρεισέφρησαν μαξιμαλιστικές απαιτήσεις των γραφειοκρατών που «λειτουργούν» ως ισοδυνάμου αποτελέσματος άρνηση της Δημόσιας Διοίκησης (Δημόσιοι Υπάλληλοι και Εκλεγμένοι Πολιτικοί) να αδειοδοτήσει τους στάβλους.
Σήμερα, το 2023, το 90% των στάβλων στην Αττική στερείται αδειών λειτουργίας (και το 80% περίπου σε όλη την Ελλάδα) κρατώντας «ομήρους» τους παραγωγούς πραγματικού πλούτου για την εμπορία των αγροτικών προϊόντων ζωικής προέλευσης. Επίσης στερούν επιλεκτικά τους κτηνοτρόφους από τις χρηματοδοτήσεις των Σχεδίων Βελτίωσης και δεν τους επιτρέπουν να επεξεργασθούν τα προϊόντα κρέατος σε οικοτεχνίες.
Αλλά το βραβείο Guiness πάει στα Υπουργεία Εργασίας & Κοινωνικών Υπηρεσιών μαζί με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Το 1948 η πολιτεία αποφάσισε την απόδοση «φόρου τιμής» στους πολεμιστές της σε κάθε νομό και η Ελληνική Βουλή ψήφισε τον Νόμο 751/10-8-1948. Ο κ Νίκος Μπαλτατζής και η κα Ελισάβετ Μιχαηλίδου, Πρόεδροι ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ «Π. ΜΕΛΑΣ» & «Ν. ΠΑΝΟΡΑΜΑ, πρώην πολεμιστών Ν751 εκτιμούν ότι η απίθανη περίπτωση των πολεμιστών Ν751, που επί εβδομήντα πέντε (75) χρόνια (1948-2023) η Δημόσια Διοίκηση ταλαιπωρεί (συστηματικά) τους πολεμιστές, προβάλλοντας συνεχώς νέα-καινούργια εμπόδια-«απαιτήσεις» ΜΟΝΟ σε μια μερίδα πολεμιστών, είναι αδικαιολόγητη.
Την Κυριακή, 29 Ιαν 2023, στις 3μμ στην αίθουσα Foyer του Hyatt (προς Περαία, Θεσσαλονίκης), στα πλαίσια του Money Show, οργανώνεται συζήτηση με θέμα «Δυσλειτουργίες Δημόσιας Διοίκησης».
Δημήτρης Μιχαηλίδης