Διαγωνισμός Νεανικής Αγρο-επιχειρηματικότητας

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν;

Διαγωνισμός Νεανικής Αγρο-επιχειρηματικότητας από τους IDGC και το Smart Agro Hubστο πλαίσιο του 3ουΔιεθνούςΣυνεδρίουτου Hellenic Center of ExcellenceγιατονΚρητικόΤρόποΖωήςαπότις 29 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου 2024, στο Ηράκλειο, Κρήτης.   

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν;  

Νέοι έως 40 ετών που έχουν ιδρύσει start-up εταιρείες στον τομέα της αγροτικής επιχειρηματικότητας μπορούν να υποβάλουν αίτηση. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τους Industry DisruptorsGameChangers και οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από το Smart Agro Hub Α.Ε, ενώ οι πέντε (5) κορυφαίες νεοφυείς επιχειρήσεις θα κερδίσουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στο Συμπόσιο Καινοτομίας, την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου.  

Έπαθλα και Ευκαιρίες  

Οι πέντε (5) νικητές θα προσκληθούν με όλα τα έξοδα πληρωμένα στο Συνέδριο, όπου θα παρουσιάσουν την επιχείρησή τους μπροστά σε ένα κοινό διακεκριμένων επιστημόνων και επιχειρηματιών. Παράλληλα, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία για «one-to-onementoring» με κορυφαίους Αμερικανούς, Ελληνοαμερικανούς και Έλληνες επιχειρηματίες στον χώρο των τροφίμων και της αγροτικής ανάπτυξης. Οι συνεδρίες αυτές θα τους προσφέρουν πολύτιμες συμβουλές και στρατηγική καθοδήγηση για την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους.  

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη δέσμευση του Hellenic Center of Excellence να προωθεί τη νεανική επιχειρηματικότητα και να ενισχύει τη μετάβαση σε καινοτόμες και βιώσιμες πρακτικές στον αγροτικό τομέα. Ο διαγωνισμός στοχεύει να αναδείξει νέες λύσεις που θα βελτιώσουν την αγροτική παραγωγή, θα στηρίξουν τις τοπικές κοινότητες και θα προστατεύσουν το περιβάλλον.  

Πώς να συμμετάσχετε  

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μέσω της ιστοσελίδας του Συνεδρίου [websitelink] και των IndustryDisruptorsGameChangers [websitelink] έως τις 14.10.2024.  

Το Hellenic Center of Excellence για τον Κρητικό Τρόπο Ζωής είναι έναςμηκερδοσκοπικόςοργανισμόςπουιδρύθηκεστιςΗΠΑμεστόχοτηναντιμετώπισητηςπαγκόσμιαςμάστιγατωνχρόνιωνασθενειώνκαθώςκαιτωνπεριβαλλοντικώνπροκλήσεώνπουαντιμετωπίζειοπλανήτηςμαςαπότοΔυτικόμοντέλοδιατροφής, μέσω της προώθησης και διάδοσης της παραδοσιακής Ελληνικής/ Κρητικής διατροφής και του παραδοσιακού τρόπου ζωής, πουέχουναποδεδειγμέναοφέληγιατηνυγείακαιτηνευεξίααλλάκαιτηνπεριβαλλοντικήαειφορεία. Σε συνεργασία με την κορυφαία ελληνική αλυσίδα ξενοδοχείων Grecotel, το Κέντρο φιλοδοξεί να δημιουργήσει έναν κόμβο εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτομίας στον τομέα της ευεξίας και της αγρο-διατροφής.  

Με βάση τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Hellenic Center of Excellence διαθέτει ένα ισχυρό δίκτυο συνεργατών και συμβούλων από κορυφαία πανεπιστήμια, όπως το Harvard, το Yale και άλλα ιδρύματα, με επιστήμονες παγκοσμίου φήμης στον τομέα της υγείας, της διατροφής και της επιχειρηματικής καινοτομίας. Ιδρυτής και επικεφαλής του Κέντρου είναι ο Δρ. Στέφανος Κάλης,ΚαθηγητήςΕσωτερικήςΠαθολογίαςστηΙατρικήΣχολήτουΧάρβαρντκαιΚαθηγητής/ Διευθυντής Προγράμματος Ιατρικής της Εργασίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείαςτου Χάρβαρντ. Ο Δρ. Κάλης είναι συν-συγγραφέας του "Textbook of LifestyleMedicine" (Wiley&Sons) το οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αξία του ελαιόλαδου και του Μεσογειακού τρόπου ζωής ως «Χρυσό Κανόνα» για την υιοθέτηση και διατήρηση υγιεινού τρόπου ζωής.