Škoda Elroq: Τα πρώτα εξωτερικά σκίτσα του ολοκαίνουργιου compact SUV

• Το πρώτο μοντέλο της Škoda που υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γραμμή Modern Solid της μάρκας

Την #WorldEVDay, η Škoda αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για το ολοκαίνουργιο Elroq, το πρώτο μοντέλο παραγωγής που υιοθετεί τη σχεδιαστική γραμμή Modern Solid.

Τα πρώτα εξωτερικά σκίτσα του Elroq προσφέρουν μια πρώτη γεύση της ξεχωριστής σχεδίασης, συμπεριλαμβανομένων του νέου μπροστινού μέρους με λογότυπο της Škoda, της μάσκας "Tech-Deck Face" και των προβολέων Matrix LED οι οποίοι είναι ενσωματωμένοι στον εντυπωσιακό προφυλακτήρα. Άλλα οπτικά highlight περιλαμβάνουν τις λεπτομέρειες σε Unique Dark Chrome και το νέο, αποκλειστικό για το Elroq, χρώμα Πράσινο Timiano.

Όπως εξηγεί ο Karl Neuhold, Επικεφαλής Εξωτερικής Σχεδίασης στη Škoda Auto: «Το ολοκαίνουργιο Škoda Elroq ενσωματώνει τη νέα μας σχεδιαστική γραμμή Modern Solid και οδηγεί την εξωτερική σχεδίαση ακόμα πιο μακριά με το ελκυστικό "Tech-Deck Face" και τον ξεχωριστό μπροστινό προφυλακτήρα. Το λογότυπο της Škoda στο καπό ξεχωρίζει ως ένα ακόμη χαρακτηριστικό του ολοκαίνουργιου, αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου μας, με τις πινελιές σε Unique Dark Chrome να ολοκληρώνουν την εμφάνιση. Χάρη στη μεγάλη αυτονομία και το στιβαρό στιλ αμαξώματος, το Elroq θα είναι ο τέλειος σύντροφος για τους Καθημερινούς Εξερευνητές σε υπαίθριες περιπέτειες, ενώ το συμπαγές μέγεθός του το καθιστά επίσης ιδανικό για οδήγηση στην πόλη.»

Σχεδίαση διαιρεμένων προβολέων, νέο λογότυπο της Škoda στο καπό και μάσκα "Tech-Deck Face"

Τα εξωτερικά σκίτσα του αμιγώς ηλεκτρικού Škoda Elroq απεικονίζουν ένα εντυπωσιακό μπροστινό μέρος νέας σχεδίασης. Ένα βασικό χαρακτηριστικό είναι το καινοτόμο "Tech-Deck Face", μια επίπεδη, πλατιά δομή που αντικαθιστά την παραδοσιακή μάσκα Škoda.

Το μπροστινό μέρος ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο χάρη στη σχεδίαση των διαιρεμένων προβολέων, με το λεπτότερο επάνω τμήμα να εκτείνεται ομαλά προς τα φτερά. Στο καπό φιγουράρει το λογότυπο της Škoda σε Unique Dark Chrome, σηματοδοτώντας το Elroq ως το πρώτο όχημα που ενσωματώνει τη νέα εταιρική ταυτότητα της Škoda. Το νέο χρώμα Πράσινο Timiano κάνει το ντεμπούτο του στο Elroq, ενισχύοντας την ξεχωριστή του εμφάνιση, ενώ η δυναμική του όψη τονίζεται από τους στιβαρούς προφυλακτήρες τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος.

Το πίσω μέρος του Elroq διαθέτει ένα ξεχωριστό σπόιλερ οροφής και λεπτά πίσω φώτα LED. Επιπρόσθετα οπτικά highlight περιλαμβάνουν λεπτομέρειες σε Unique Dark Chrome, όπως το κεντρικά τοποθετημένο λογότυπο στο καπό του χώρου αποσκευών και το δισδιάστατο λογότυπο της Škoda που κοσμεί τα κεντρικά καπάκια των ζαντών αλουμινίου.