Κτηνοτροφία: Πότε και πώς θα διενεργηθεί η ετήσια απογραφή αιγοπροβάτων και χοίρων

Οι κάτοχοι εκτροφών πρέπει να προσκομίσουν τα αποτελέσματα της απογραφής μαζί με το Φαρμακευτικό Μητρώο στις κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Από 1 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου οι κάτοχοι αιγοπροβάτων και χοίρων οφείλουν να διενεργήσουν την ετήσια απογραφή του ζωικού τους κεφαλαίου και να καταχωρήσουν τα αποτελέσματα στο Μητρώο της Εκμετάλλευσης τους.

Συγκεκριμένα, η απογραφή των αιγοπροβάτων πρέπει να διενεργηθεί από 1η Νοεμβρίου έως 15ης Δεκεμβρίου 2022, ενώ των χοίρων από την 1η Δεκεμβρίου έως 31ης Δεκεμβρίου 2022.

Οι κάτοχοι εκτροφών πρέπει να προσκομίσουν τα αποτελέσματα της απογραφής μαζί με το Φαρμακευτικό Μητρώο στις κτηνιατρικές υπηρεσίες, προκειμένου να γίνει θεώρηση και καταχώρηση στην ηλεκτρονική βάση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η διαδικασία κοινοποίησης της απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά, κάνοντας χρήση της σχετικής ψηφιακής εφαρμογής που υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.minagric.gr, επιλέγοντας «Ψηφιακές Υπηρεσίες».