Απλοποίηση των διαδικασιών για τις εξαγωγές των αιγυπτιακών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία

Συμφωνία Μόσχας – Καΐρου για αύξηση των αιγυπτιακών εξαγωγών στη Ρωσία
«Η Αίγυπτος έχει ήδη αυξήσει σημαντικά τις εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων της προς την Ρωσία -κατά 30%- και είναι έτοιμη να τις αυξήσει περαιτέρω κατά 30% στο προσεχές μέλλον» υπογράμμισε ο Πούτιν.

Στην απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για τις εξαγωγές των αιγυπτιακών αγροτικών προϊόντων στη ρωσική αγορά, συμφώνησαν Μόσχα και Κάιρο, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον αιγύπτιο ομόλογό του, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι. Ο Πούτιν είπε ότι θα εκδώσει σχετικές εντολές στην ρωσική Υπηρεσία Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου (Rosslekhoznadzor), ενώ έκανε λόγο για μεγάλες προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δυο κρατών.

Ειδικότερα, ο ρώσος ηγέτης είπε ότι Ρωσία και Αίγυπτος συνεργάζονται στενά στον γεωργικό τομέα, με τη Ρωσία να αντιπροσωπεύει περίπου το 40% των εισαγωγών σιτηρών που καταναλώνονται στην Αίγυπτο.

«Το 90% των εισαγωγών μας από την Αίγυπτο είναι αγροτικά προϊόντα - πορτοκάλια, πατάτες, κρεμμύδια, σκόρδα» δήλωσε ο Πούτιν «η Αίγυπτος έχει ήδη αυξήσει σημαντικά τις εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων της προς την Ρωσία -κατά 30%- και είναι έτοιμη να τις αυξήσει περαιτέρω κατά 30% στο προσεχές μέλλον» υπογράμμισε.

Ο Πούτιν τόνισε ακόμη ότι Ρωσία και Αίγυπτος προσανατολίζονται στη δημιουργία μιας ζώνης ελεύθερου εμπορίου. Στο πλαίσιο αυτό, ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ της Αιγύπτου και της Τελωνειακής Ένωσης (Ρωσία, Λευκορωσία και Καζακστάν). Σημείωσε ότι το θέμα είχε τεθεί κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου του Κοινού Οικονομικού Χώρου των τριών χωρών, στις 7 Ιουλίου.

Πηγή:skai.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις