Μικρή αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών για την Εβροφάρμα

Οριακή βελτίωση σημειωσε στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Εβροφάρμα, καθώς διαμορφώθηκε σε 7, 076 εκατ. ευρώ, έναντι 6,992 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 1,20%.

Αντίστοιχα, κατά 1,21% μειώθηκε ο εταιρικός κύκλος εργασιών, ο οποίος ανήλθε σε 6,921 εκατ. ευρώ, έναντι 7,006 εκατ. ευρώ της περσινής περιόδου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε ζημιές 447 χιλ. ευρώ, έναντι κερδών της τάξης των 61 χιλ. ευρώ, ενώ τα εταιρικά ανήλθαν σε ζημιές 692 χιλ. ευρώ, έναντι κερδών 61 χιλ. ευρώ.

Η Εβροφάρμα σημειώνει πως οι εξαγωγές στραγγιστής γιαούρτης, φέτας και βιολογικής φέτας, πραγματοποιούνται πλέον σε 10 χώρες και έχουν καταγράψει αυξηση κατά 42%. Καλύπτουν, δε, το 10,74% του συνολικού τζίρου.

Ο τομέας του φρέσκου γάλακτος επιβάρυνε σημαντικά το αποτέλεσμα, αφενός λόγω της αυξημένης κατά 15% τιμής παραγωγού σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και αφετέρου λόγω αυξημένων εξόδων που επιφέρει η καθημερινή διανομή φρέσκου γάλακτος σε απομακρυσμένες περιοχές. Η διοίκηση, όπως αναφέρεται, άμεσα πήρε μέτρα μείωσης του κόστους διανομής.