Νέα ρύθμιση που δεν επιτρέπει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Αλλαγή της ρύθμισης που δεν επιτρέπει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και αντικατάστασή της από διάταξη που θα προστατεύει την κατοικία της οικογένειας προαναγγέλλει με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας.

Το τμήμα της συνέντευξης που δόθηκε στο Βήμα της Κυριακής:
 

Τι σκοπεύετε να κάνετε για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, οι οποίοι απελευθερώνονται από την 1η Ιανουαρίου 2015;

ΑΠ.: Η συγκεκριμένη διάταξη, η οποία δεν επιτρέπει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, έχει υπερεκτιμηθεί, τολμώ να πω, όσον αφορά την χρησιμότητά της στην πράξη, σε σύγκριση με άλλες διατάξεις που προστατεύουν την πρώτη κατοικία του δανειολήπτη. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο σε 3.000 περιπτώσεις έχει αξιοποιηθεί, ενώ ο συνολικός αριθμός περιπτώσεων είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Το ζητούμενο συνεπώς δεν είναι η  διατήρηση της συγκεκριμένης διάταξης, αλλά η προστασία της κατοικίας της οικογένειας, για την οποία σας διαβεβαιώνω ότι θα μεριμνήσουμε. Δεν θα επιτρέψουμε όμως να υπάρξει καταχρηστική αξιοποίηση της όποιας προστατευτικής ρύθμισης από στρατηγικούς κακοπληρωτές, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και θέλουν να φορτώσουν τις υποχρεώσεις τους στην ελληνική κοινωνία.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις