Δεν αναλαμβάνει υπουργός Οικονομικών ο Β. Ράπανος

Λόγους υγείας επικαλείται στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο Βασίλης Ράπανος, με την οποία τον ενημερώνει ότι δεν μπορεί να αναλάβει τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Στην επιστολή του αφού ευχαριστεί τον πρωθυπουργό για την «εξαιρετικά τιμητική πρόταση να αναλάβω τα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών που είχε και τη συναίνεση των προέδρων των δύο άλλων κομμάτων», προσθέτει:

«Το πρόσφατο συμβάν που οδήγησε στην εισαγωγή στο νοσοκομείο δείχνει ότι το πρόβλημα της υγείας μου δεν έχει ξεπεραστεί πλήρως. Μετά από συζητήσεις που είχα και με τους θεράποντες ιατρούς μου κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση της υγείας μου προς το παρόν δεν είναι αυτή που θα μου επέτρεπε να ασκήσω με πληρότητα και επάρκεια τα καθήκοντά μου. Για το λόγο αυτό λυπούμαι πολύ που δεν μπορώ να αποδεχθώ τελικά την τιμητική πρότασή σας».

Ο κ. Ράπανος κλείνει την επιστολή του ευχόμενος στον πρωθυπουργό «επιτυχία στο δύσκολο έργο για υπέρβαση της κρίσης και ανάπτυξη της χώρας μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια», και διαβεβαιώνει ότι «στο μέτρο των δυνάμεών μου θα είμαι στη διάθεσή σας και θα συνεχίσω να εργάζομαι για την ευόδωση της εθνικής προσπάθειας».