Τσαυτάρης: Από τις υψηλότερες στο ΕΣΠΑ η απορροφητικότητα του Α. Μπαλτατζής

Η απορροφητικότητα του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», πλησιάζει στο 50% και είναι από τις υψηλότερες στο ΕΣΠΑ, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Α. Τσαυτάρης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει θέμα απώλειας κοινοτικών κονδυλίων.

«Δεν είναι παράξενο που σταμάτησαν οι γεωργοί να βρίσκονται στους δρόμους. Είναι γιατί τα χρήματά τους έρχονται έγκαιρα στους λογαριασμούς τους, προχωρούν όλες αυτές οι εκταμιεύσεις και στις συγκεκριμένες ημερομηνίες, ξέρουν εκ των προτέρων πότε θα πάρουν τα λεφτά, κάτι που δημιουργεί ένα σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον για τη γεωργία», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτή», πρόσθεσε, «είναι και η δική μου προτεραιότητα από τις πρώτες ημέρες που είμαι εδώ, αναλογιζόμενος τις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες που περνάει ο τόπος. Το να καταφέρουν να πάνε τρία εκατομμύρια στην κτηνοτροφία ή έξι εκατομμύρια στα νησιά προχθές κλπ., είναι μια σημαντική συμβολή του Υπουργείου μας την κρίσιμη αυτή στιγμή».