Παρέμβαση της ΕΑΣ Ηπείρου για τη ΔΩΔΩΝΗ

Μία ύστατη προσπάθεια να μπλοκάρει τη μεταβίβαση των μετοχών που κατέχει η ΑΤΕbank στη Δωδώνη επιχειρούν οι ΕΑΣ της Ηπείρου.

Με επιστολή της προς τον ειδικό εκκαθαριστή της ΑΤΕ Νικόλαο Μαράντο η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων (με την σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων Ενώσεων) ζητεί να μη ληφθεί καμία απόφαση για τη μεταβίβαση των μετοχών της Δωδώνης από την υπό ειδική εκκαθάριση ΑΤΕ
Bank πριν από τη σύγκληση στις 29 Οκτωβρίου της γενικής συνέλευσης και της συζήτησης του θέματος σε αυτήν. Η επιστολή κοινοποιείται στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο, στους εκπροσώπους των κομμάτων της Βουλής, στους τοπικούς βουλευτές της Ηπείρου και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, καθώς και στο ΔΣ της Δωδώνης.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησε η φήμη ότι υπεγράφη η σύμβαση μεταβίβασης στην κοινοπραξία της
Simos Foods με το ρωσικό fund Strategic Initiatives Capital Partners, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί.

Τη γενική συνέλευση έχει ζητήσει η ΕΑΣ Ιωαννίνων βάσει του δικαιώματος της μετοχικής μειοψηφίας αλλά και της από 11 Σεπτεμβρίου επιστολής με την οποία οι Ενώσεις εκθέσανε τα νομικά τους επιχειρήματα και τα προβλήματα που υφίστανται σε τυχόν μεταβίβαση των μετοχών της Δωδώνης.

Σε ανακοίνωση της η ΕΑΣ τονίζει εκ νέου ότι βάσει του άρθρου 8 παρ. 1 του Καταστατικού της Δωδώνης, ισχύει ο περιορισμός μεταβίβασης των μετοχών που κατέχει η ΑΤΕ σε άλλα πρόσωπα πλην των λοιπών μετόχων της εταιρείας.