Άμεσα κέρδη για όσους πόνταραν στο ευρώ στις αρχές τις εβδομάδας

Παρότι οι αποδόσεις δεν έφτασαν τα αναμενόμενα υψηλά επίπεδα, κερδισμένοι βγήκαν όσοι επενδυτές προνόησαν και έσπευσαν να βάλουν λεφτά στην ενίσχυση του ευρώ αρχές της εβδομάδας.

Αυτό συνέβη καθώς η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος επέστρεψε στην περιοχή του 1,30, ως προς το αμερικανικό δολάριο, εξασφαλίζοντας βραχυπρόθεσμα κέρδη της τάξης του 2% και του 3%, σε όσους τόλμησαν και πρόβλεψαν λύση για το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup της Δευτέρας.

Οι αποδόσεις βέβαια, θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερες. Οι αγορές ωστόσο εξακολουθούν να θεωρούν ότι η λύση που δόθηκε για την Ελλάδα έχει πάρα πολλούς αστερίσκους, γεγονός το οποίο συνεπάγεται ότι το ευρώ δεν μπορεί να σταθεί καλά στα πόδια του.

Το ίδιο συμπέρασμα προκύπτει και από την πορεία των spreads στα 10ετή - και όχι μόνο - ομόλογα. Σημείωσαν αρχικά μια διόρθωση, η οποία ωστόσο, δεν φτάνει για να χαρακτηριστεί ουσιαστική.

Από την άλλη πλευρά, όμως, το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα funds δουλεύουν με ετήσιες αποδόσεις της τάξης του 4% και του 5% και τώρα με μια τοποθέτηση πήραν αμέσως ένα 3%, κάνει τους διαχειριστές τους περίπου ευτυχείς. Μέχρι νεωτέρας, εννοείται...

 

voria.gr