H Διαδικτυακή πλατφόρμα προώθησης Ελληνικών προϊόντων στη Γερμανία απο την ProGreece

To ProGreece είναι ένα διαδραστικό κοινωνικό δίκτυο μεταξύ Γερμανικών και Ελληνικών εταιρειών. Στόχος αυτού του δικτύου είναι να συνδυάζει με την βοήθεια του διαδικτύου τις μη χρησιμοποιούμενες πλεονάζουσες παραγωγικές ικανότητες των ελληνικών επιχειρήσεων με τη ζήτηση των γερμανικών εταιριών, έτσι ώστε να επιτυγχάνονται συμφωνίες εκτέλεσης παραγγελιών.
Οι υφιστάμενες δυνατότητες των ελληνικών επιχειρήσεων και οι ανάγκες των γερμανικών εταιρειών συγκεντρώνονται στα πλαίσια του ProGreece, μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας και της ιστοσελίδας www.pro-greece.com. Η διαδικτυακή πλατφόρμα ProGreece με την έναρξή της έχει ως σκοπό να φέρει κοντά τις επιχειρηματικές κοινότητες της Ελλάδας και της Γερμανίας και να παρέχει τη δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο γερμανικό κοινό, προκειμένου να ενισχύσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα.
Η χρήση της πλατφόρμας είναι εντελώς δωρεάν για τις επιχειρήσεις.
Η ηλεκτρονική αυτή πλατφόρμα αποτελεί πρωτοβουλία του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, του Συλλόγου Ελλήνων Μεταναστών και Ομογενών από τη Γερμανία και της Ένωσης Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκη