"Πρόσβαση στη Χρηματοδότηση των ΜμΕ στην Ελλάδα"

Δόθηκε στη δημοσιότητα την 24η Ιουλίου, η Έκθεση για την "Πρόσβαση στη Χρηματοδότηση των ΜμΕ στην Ελλάδα"

 

Η εν λόγω έκθεση αποτελεί την κοινή, για πρώτη φορά, έκφραση και συνισταμένη των απόψεων του συνόλου σχεδόν των δημοσίων και ιδιωτικών, ελληνικών και ευρωπαϊκών φορέων και υπηρεσιών, που εμπλέκονται στη χρηματοδότηση των ΜμΕ, των επαγγελματικών φορέων που  εκπροσωπούν τις ΜμΕ και των τραπεζών. Καταρτίστηκε με την πρωτοβουλία και το συντονισμό της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και εγκρίθηκε από  την Συνεδρίαση Αντιπροσώπων Υψηλού Επιπέδου (High Level Committee of Representatives) τον Ιούλιο του 2013.

Στην εν λόγω Συνεδρίαση μετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΙF), της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΙΒ), των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕΑΝ, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης, οι Πρόεδροι των επαγγελματικών φορέων ΕΒΕΑ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ο Επικεφαλής και στελέχη της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (ΤFGR) και ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Χρήστος Γκόρτσος, ο οποίος διετέλεσε συντονιστής.



Το δελτίο τύπου και η έκθεση που το συνοδεύει, τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα, είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΕΕΤ, στην ακόλουθη διεύθυνση:
 //www.hba.gr/Index.asp?Menu=6&smap=604  στην οποία και σας παραπέμπουμε.