Ελλάδα – Ουκρανία ένα βήμα πιο κοντά

Βήματα για την προώθηση της περαιτέρω συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με την Περιφέρεια Χμελνίσκι της Ουκρανίας, σύμφωνησαν ο Έλληνας περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός με τον ομόλογό του Βασίλη Γιαντούχα.
Σε συνάντηση που είχαν χθες στην έδρα της Περιφέρειας Αττικής, παρουσία και του πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα Βολοντίμιρ Σγκουρόφ και υπηρεσιακών παραγόντων της χώρας του.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ουκρανός Περιφερειάρχης εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της Περιφέρειάς του για τη σύναψη συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής, στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, της βιομηχανίας και της ενέργειας.
Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσει η διαδικασία για την εκπόνηση συγκεκριμένης πρότασης και μέσω της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελλάδα, να διαμορφωθεί η σχετική Προγραμματική Σύμβαση Συνεργασίας μεταξύ των δυο Περιφερειών στους παραπάνω τομείς.
Τέλος, ο κ. Σγουρός προσκάλεσε τον Ουκρανό Περιφερειάρχη να παραστεί στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη των Δήμων και Περιφερειών που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο του 2014 στην Αθήνα και συμπίπτει με την Ελληνική Προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.