Χριστουγεννιάτικο limit up στο Χρηματιστήριο

Ανοδικά αντιδρά την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, μετά την τριήμερη διακοπή των συναλλαγών και ενώ «μετράει» μόλις 4 κερδοφόρες συνεδριάσεις μέχρι στιγμής εντός του μήνα.

Η απουσία κάποιου θετικού καταλύτη, η περιορισμένη ειδησεογραφία και κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, οι οποίες σχετίζονται με την άρνηση της κυβέρνησης να βελτιώσει το πλαίσιο φορολόγησης κερδών από χρηματιστηριακές συναλλαγές, ήταν οι βασικότερες αιτίες των πιέσεων που δέχθηκαν τη Δευτέρα οι ελληνικές μετοχές, σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities.

Για σήμερα η χρηματιστηριακή αναμένει μια συνεδρίαση με διακυμάνσεις, αλλά και ανοδικές αντιδράσεις σε επιμέρους μετοχές, για τεχνικούς λόγους. Οι τεχνικοί αυτοί λόγοι, σχολιάζει από την πλευρά της η Eurobank Securities, πιθανόν να διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα την συναλλακτική δραστηριότητα και σήμερα.

Στη σύνθεση του FTSE Large Cap η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών κινείται σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενισχυμένη άνω του 8%, ακολουθούν οι MIG, FF Group, Alpha Bank και Ελλάκτωρ με άνοδο πάνω από 6%, ενώ άνω του 5% ενισχύονται οι μετοχές των ΔΕΗ, Τρ. Πειραιώς, Frigoglass, Μυτιληναίος και ΟΛΠ.

Υπερβαίνουν το 4% τα κέρδη για τους τίτλους των ΟΠΑΠ, ΟΤε, ΕΧΑΕ και Τιτάν.

Σε αρνητικό έδαφος, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή υποχωρεί 1% στα 3,95 ευρώ, ενώ με μικρότερες απώλειες ακολουθεί η μετοχή των ΕΛΠΕ στα 7,53 ευρώ (-0,26%).

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.157,24 μονάδες με κέρδη 4,06%. Κινούμενος ανοδικά από την έναρξη των συναλλαγών, έφτασε νωρίτερα να ενισχύεται έως 4,25%.

Για τον δείκτη ων τραπεζών τα κέρδη διαμορφώνονται σε 4,63% στις 181,37 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 35,22 εκατ. τεμαχίων, ενώ ο τζίρος διαμορφώνεται σε 68,73 εκατ. ευρώ.

Στο σύνολο του ταμπλό 91 μετοχές κινούνται ανοδικά, 35 υποχωρούν και 16 διαπραγματεύονται αμετάβλητες.

Δημήτρης Ζάντζας, capital.gr



Πηγή:www.capital.gr
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις