«Πρόγραμμα εκπαίδευσης των παραγωγών στο πλαίσιο της δραστηριότητας Βiv του Εγκεκριμένου Προγράμματος Εργασίας Καν. (ΕΕ) 611/2014 για την τριετία 2015-2018, η ΟΕΦ σε συνεργασία με την εταιρεία FOODSTANDARD διοργανώνει ομαδική εκπαίδευση για τους ελαιοπαραγωγούςμε την ακόλουθη θεματολογία:
- Καλλιεργητικές τεχνικές
- Άρδευση
- Λίπανση
- Φυτοπροστασία
- Συγκομιδή
- Αποθήκευση – Κανόνες Υγιεινής
- Πολιτική – Καθήκοντα – Αρμοδιότητες
- Τετράδιο Παραγωγών
Εκπαιδεύτρια θα είναι η Γεωπόνος Γ.Π.Α.,ΜSc της εταιρείας Foodstandard, κ. Λαμπρινή Τασούλα.
Ο εκπαιδεύσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:
Στην Ίο, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 στην αίθουσα του Δημαρχείου και ώρα 6 μ.μ.
Στη Σίκινο, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 στην αίθουσα του Καινούργιου Σχολείου και ώρα 6 μ.μ.
Μετά το πέρας της εκπαίδευσης θα ακολουθήσει ενημέρωση και συζήτηση για τα εξής θέματα:
- Ένωση Κυκλάδων και Αγροτικοί Συνεταιρισμοί – μέλη της: Προβλήματα και Προοπτικές (Εισηγήτρια κ. Δήμητρα Παναγιωτοπούλου – Πρόεδρος Ένωσης Συνεταιρισμών Κυκλάδων Α.Ε.Σ.).
- Δυνατότητες αξιοποίησης στα νησιά μας των μέτρων του Νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (Εισηγητής κ. Ευάγγελος Παπάς, Γεωπόνος Γ.Π.Α., MSc –Στέλεχος της Ένωσης Κυκλάδων).
Η παρουσία όλων των ενδιαφερομένων κρίνεται απαραίτητη.