Εκθεσιακές διοργανώσεις διεθνούς απήχησης οι Detrop & Oenos

Όλος ο κόσμος των τροφίμων και των ποτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντάται από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου του 2017 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου η ΔΕΘ-Helexpo διοργανώνει την 26η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων-Ποτών-Μηχανημάτων & Εξοπλισμού, «Detrop» και την 6η Διεθνή Έκθεση Οίνου, «Oenos».

Τριακόσιοι προσκεκλημένοι ξένοι αγοραστές-εμπορικοί επισκέπτες (hosted buyers) επιβεβαίωσαν ήδη τη συμμετοχή τους στις δύο εκθέσεις.

Οι hosted buyers προέρχονται από 36 χώρες του κόσμου και πιο συγκεκριμένα από Αλβανία, Βουλγαρία, F.Y.R.O.M., Κύπρο, Γερμανία, Βέλγιο, Ινδία, Ιταλία, Ελβετία, Νορβηγία, Σουηδία, Αυστρία, Γαλλία, Πολωνία, Ισπανία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Αγγλία, Η.Π.Α., Δανία, Σλοβενία, Ουκρανία, Λουξεμβούργο, Τουρκία, Αίγυπτο, Η.Α.Ε., Ρωσία, Πορτογαλία, Καναδά, Ιαπωνία κα.

Οι εμπορικοί επισκέπτες είναι μεταξύ άλλων εισαγωγείς με εμπειρία στην προώθηση και πώληση ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, διανομείς που προμηθεύουν μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες, αλυσίδες σούπερ-μάρκετ που πραγματοποιούν απευθείας εισαγωγές, re-export & import εταιρείες, αλυσίδες delicatessen, εισαγωγείς βιολογικών προϊόντων, διαδικτυακά κανάλια πώλησης (e-shops), food bloggers κτλ.

Η φετινή διοργάνωση της Detrop-Oenos θα συγκεντρώσει περίπου 700 εκθέτες σε 12 εκθεσιακά περίπτερα, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθούν 5.500 επιχειρηματικά ραντεβού και πολυάριθμες παράλληλες εκδηλώσεις.

H Detrop και η Oenos έχουν στο επίκεντρο τους δύο μεγάλα θεματικά αφιερώματα με σημαντικούς εκπροσώπους της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων-ποτών.

Το πρώτο σαλόνι θα εστιάσει στο ελαιόλαδο και την ελιά, τον θησαυρό της ελληνικής γης και της μεσογειακής διατροφής και το δεύτερο στα αποστάγματα και τους «πρωταγωνιστές» τους, το ούζο και το τσίπουρο.

Οι δύο εκθέσεις πλαισιώνονται από καινοτόμες παράλληλες εκδηλώσεις (συνεργάτης στις παράλληλες εκδηλώσεις η εταιρεία Places & Flavors), οι οποίες καλύπτουν πολλά επίκαιρα ζητήματα του κλάδου των τροφίμων-ποτών, με κύριο γνώμονα την εξωστρέφεια.

Αυτές είναι οι εξής:

Pop-Up Restaurants

Αναδυόμενα θεματικά εστιατόρια, τα οποία φιλοξενούν περισσότερους από 1.000 hosted buyers και επαγγελματίες επισκέπτες του χώρου, με την επιμέλεια έμπειρων chefs.

Corner Showroom “It’s All New to Me”

To Corner Showroom "It’s All New to Me", είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος μέσα στην Detrop όπου προβάλλονται νέα ελληνικά προϊόντα, έτοιμα προς εξαγωγή.

Η στοχευμένη δράση του Corner Showroom παρέχει δωρεάν τη μοναδική δυνατότητα στους εκθέτες να παρουσιάσουν σε έναν επιπλέον χώρο, τα νέα τους προϊόντα που είναι προς εξαγωγή! Οι συμμετέχοντες εκθέτες με τα προϊόντα τους διεκδικούν παράλληλα τιμητικές διακρίσεις σε δύο κατηγορίες, Καινοτομίας και Τυποποίησης, οι οποίες βασίζονται στην κρίση των φιλοξενούμενων από τις δύο εκθέσεις ξένων αγοραστών (hosted buyers). Παράλληλα με την «φυσική» τους παρουσία στο Corner Showroom, οι εκθέτες χαίρουν και διαδικτυακής προβολής πριν και κατά τη διάρκεια της Detrop & Oenos 2017, στο ειδικό microsite που δημιούργησε η Places & Flavors για τις παράλληλες δράσεις των εκθέσεων Detrop & Oenos 2017.

Olives & Olive Oils

Με την παρουσία καταξιωμένων γευσιγνωστών ελιάς και ελαιολάδου από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα δώσουν το παρόν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο γευσιγνωσίας, θα μιλήσουν για τις ανάγκες του κλάδου και θ’ αναλύσουν τα μυστικά του.

Spirits

Σε ένα στημένο bar που θα περιστοιχίζεται από τις εταιρίες του κλάδου, οι ξένοι επισκέπτες και όχι μόνο, θα μπορούν να μυηθούν στα άκρως ελληνικά και μοναδικά στον κόσμο αποστάγματα, το ούζο και το τσίπουρο, μέσα από δεκάδες συνδυασμούς, από το πάντρεμα με τον αντίστοιχο μεζέ, μέχρι την ένταξή τους σε συνταγές τόσο γευστικών πιάτων, όσο και ιδιαίτερων κοκτέιλ.

Cheese & Wine

Ο συνδυασμός είναι ζήτημα αρμονίας και αντιθέσεων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, στο ειδικά διαμορφωμένο μπαρ, οι κατάλληλοι συνδυασμοί των κρασιών και των τυριών θα είναι αποτέλεσμα γνώσης των «ειδικών», που θα προκαλέσουν στους ουρανίσκους των παρευρισκομένων (επαγγελματιών) ένα αίσθημα γευστικής απόλαυσης.

Seminars & Panel Discussions

Σεμινάρια & Διαδραστικές Συζητήσεις με φιλοξενία εξειδικευμένων ομιλητών από όλη τη χώρα και το εξωτερικό.

Τέλος, στο πλαίσιο της Detrop θα πραγματοποιηθεί και ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Ν.Α. Ευρώπης, σε συνδιοργάνωση της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος και της ΔΕΘ-Helexpo υπό την αιγίδα της WACS (Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων).