Καθ’ όλη τη διάρκεια της εννιαήμερης λειτουργίας θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με τη συμμετοχή 70 πολιτιστικών σωματείων και πάνω από 1.500 χορευτών που με τις φορεσιές τους θα μεταφέρουν στους επισκέπτες τις αξίες της παράδοσης.
Από γεύσεις, μυρωδιές και αρώματα θα «πλημμυρίσει» τις επόμενες ημέρες ο χώρος της ΔΕΘ καθώς το διάστημα από τις 6 έως τις 14 Μαΐου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη η 34η έκθεση «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικά Προϊοντα και Γεύσεις Ελλάδας».
Οι πρώτοι παραγωγοί αρχίζουν σιγά σιγά να καταφθάνουν στην πόλη και θα ξεκινήσουν να στήνουν την πραμάτεια τους, το ρακί, την τσικουδιά, το μέλι, το λάδι, τη γραβιέρα, τις σφακιανόπιτες, τα ξεροτήγανα και πολλά άλλα τοπικά προϊόντα στον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ, στο τόξο της ΧΑΝΘ, περιμένοντας το καταναλωτικό κοινό.
Στην έκθεση συμμετέχουν δεκάδες παραγωγοί, οικογενειακές επιχειρήσεις και μικρά ελληνικά brands από κάθε γωνιά της κρητικής γης - από το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, το Λασίθι, τα Χανιά, αλλά και από πολλές άλλες περιοχές της χώρας. Η τελετή των εγκαινίων έχει οριστεί για το Σάββατο, 6 Μαίου, στις 7 το απόγευμα με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.
«Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης αγάπησε τη διοργάνωση από την πρώτη στιγμή και όλη η πόλη ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των παραγωγών. Γνωρίζουν ότι θα βρουν εξαιρετικά προϊόντα, ενώ με τα χρόνια δημιουργήθηκαν σχέσεις φιλίας μεταξύ των παραγωγών και του καταναλωτικού κοινού. Αρκετοί έχουν ανταλλάξει τηλέφωνα, μιλάνε κατά τη διάρκεια του χειμώνα και προμηθεύονται τα τοπικά μας προϊόντα», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διοργανωτής της έκθεσης, Νεκτάριος Σερμάκης.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εννιαήμερης λειτουργίας θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με τη συμμετοχή 70 πολιτιστικών σωματείων και πάνω από 1.500 χορευτών που με τις φορεσιές τους θα μεταφέρουν στους επισκέπτες τις αξίες της παράδοσης. Η είσοδος στους χώρους της ΔΕΘ είναι ελεύθερη, με δωρεάν πάρκινγκ. Η έκθεση θα υποδέχεται κόσμο καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 9:30 το βράδυ.