Της ΒΑΣΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Την αξιόλογη πρώτη ύλη των ελληνικών κτηνοτροφικών μονάδων αιγοτροφίας ή αγελαδοτροφίας, αναδεικνύουν οι εγχώριες γαλακτοβιομηχανίες, μεταποιητικές εταιρείες και αγροτικοί συνεταιρισμοί, παράγοντας επώνυμα και ποιοτικά γαλακτοκομικά προϊόντα που απευθύνονται σε Ελληνες και ξένους καταναλωτές.
Στο πρώτο μέρος της έρευνας του agrocapital.gr για την αγορά γάλακτος και πώς αυτή εξελίσσεται, είτε μέσω μεμονωμένων συνεργασιών είτε μέσω του προγραμμάτος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, καταγράφουμε ορισμένες από τις σημαντικότερες εταιρείες και συνεταιρισμούς από πλευράς οικονομικών μεγεθών αλλά και καινοτομίας. Στο δεύτερο μέρος της έρευνας, που θα ακολουθήσει σύντομα, θα παρουσιαστούν οι υπόλοιπες εταιρείες και συνεταιρισμοί που ασχολούνται πρωτίστως με την τυροκόμηση.