Της ΒΑΣΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Η γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ συνεργάζεται με 1.000 περίπου κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται στην Ξάνθη, Δράμα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα και Ημαθία όσον αφορά το αγελαδινό γάλα, ενώ το αιγοπρόβειο συλλέγεται από τις περιοχές Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας και Φλώρινας για να καταλήξει στις εγκαταστάσεις της που βρίσκονται στη Μακεδονία. Με εισκομίσεις ημερησίως 160 τόνων αγελαδινού γάλακτος, δηλαδή περί τα 60 εκατομμύρια κιλά ανά έτος και 15 εκατ. κιλών αιγοπρόβειου γάλακτος ετησίως, απορροφά το 67% της ελληνικής παραγωγής γάλακτος, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΜΕΒΓΑΛ. Σημαντική είναι η πιστοποίηση που διαθέτει η εταιρεία για την προμήθεια γάλακτος από φάρμες που δεν χρησιμοποιούν στα σητιρέσια των ζώων τους ζωοτροφές που περιέχουν γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς.
Για το μεν αγελαδινό γάλα, η ΜΕΒΓΑΛ συνεργάζεται με μεμονωμένους κτηνοτρόφους, ενώ στο αιγοπρόβειο οι συνεργασίες ενισχύονται και από συνεταιρισμούς. Οι εισκομίσεις γάλακτος ελέγχονται και για την ανίχνευση πιθανής πρόσμιξης αγελαδινού γάλακτος με πρόβειο ή γίδινο, ή πρόσμιξης γίδινου με πρόβειο γάλα.
Πληροφορίες: www.mevgal.gr