της Βάσης Παναγοπούλου
Όποιος έχει επισκεφθεί τα χωριά της ορεινής Αρκαδίας αποκλείεται να μην έχει γευτεί την γραβιέρα Βυτίνας του οικογενειακού τυροκομείου Τσατσούλη ή την ΠΟΠ φέτα του, από 100% αιγοπρόβειο γάλα.
Όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης κ. Θεόδωρος Τσατσούλης, στις εγκαταστάσεις τους, που εδρεύουν στην Παναγίτσα Αρκαδίας, εισκομίζονται και μεταποιούνται καθημερινά, 20 τόνοι περίπου αιγοπρόβειου γάλακτος. Το γάλα συλλέγεται από κτηνοτρόφους της Αρκαδίας, της ορεινής Ηλίας και της Μεσσηνίας και είναι προϊόν αιγοπροβάτων ελευθέρας βοσκής.
Η παραγωγή τους φτάνει τα 20.000 βαρέλια φέτας (περίπου 58 κιλά έκαστο) ετησίως και τα 5.000 «κεφάλια» γραβιέρας (των 1/3/5/10 κιλών έκαστο). Από το 2008, στο τιμόνι της επιχείρησης ο Νίκος Τσατσούλης, που προχώρησε στη δημιουργία καθετοποιημένης μονάδας παραγωγής παραδοσιακών ελληνικών τυριών. Τα προϊόντα τους βγήκαν πέρα από τα όρια της περιφέρειας της Πελοποννήσου και πλέον τα βρίσκει κανείς και στις προθήκες των σούπερ μάρκετ. Τα τυριά τους, πωλούνται σε συσκευασίες δοχείου σε άλμη (φέτα), κενού αέρος αλλά και χύμα στο κατάστημά τους στην Βυτίνα Αρκαδίας.
Πληροφορίες: www.tsatsoulis.com.gr