της Βάσης Παναγοπούλου
Στις εγκαταστάσεις της που εδρεύουν στην Συκέα Λακωνίας, η εταιρεία ΛΑΒΙΟΓΑΛ ΚΥΡΙΑΖΑΚΟΣ, επεξεργάστηκε το 2015, περί τα 2.000.000 λίτρα αιγοπρόβειου γάλακτος, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, κ. Χρήστος Κυριαζάκος.
Η παραγωγή τυριών ανήλθε στους 500 τόνους με τον κύριο όγκο να αφορά κυρίως, την βραβευμένη φέτα Μονεμβασιάς ΠΟΠ και το κατσικίσιο τυρί ΠΟΠ. Παράγουν ακόμη μικρότερες ποσότητες ξερής και νωπής μυζήθρας (για βιομηχανική χρήση) αλλά και κίτρινα τυριά (κεφαλοτύρι, γραβιέρα). Από το 2007 μπήκαν στο δρόμο των εξαγωγών σε χώρες όπως Καναδάς, Αυστραλία, Αμερική αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα προϊόντα τους διατίθενται σε ξύλινα ή πλαστικά βαρέλια (60, 35 κιλών αντίστοιχα), σε μεταλλικά ή πλαστικά δοχεία και σε συσκευασίες κενού αέρος.
Πληροφορίες: www.cheesefeta.gr