της Βάσης Παναγοπούλου
«Η εταιρεία έχει σαφή εξαγωγικό προσανατολισμό με το 70% της παραγωγής της να οδηγείται στον Καναδά και σε 8 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης », δήλωσε ο κ. Δημήτρης Αντάμαλης, υπεύθυνος εξαγωγών της εταιρείας ΝΙΚΖΑΣ Α.Ε., της οποίας οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στην Λάρισα όπου δραστηριοποιείται από το 1970. Το υπόλοιπο της παραγωγής διατίθεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διαμέσου χονδρεμπόρων.
Εισκομίζουν περί τους 2.5 εκατ. τόνους γίδινου γάλακτος ετησίως,7 εκατ. τόνους πρόβειου και 1 εκατ. τόνους αγελαδινού γάλακτος. Στο σύνολο τους οι ποσότητες προέρχονται από κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας. Από τα παραγόμενα τυριά, δύο φέρουν την σφραγίδα ΠΟΠ. Η φέτα, με παραγωγή που αγγίζει τους 2 εκ. τόνους ετησίως και έχει βραβευθεί στο παρελθόν για την γεύση της και το μανούρι Κισσάβου, με παραγωγή περί τα 25.000 κιλά ετησίως.
Παράγουν ακόμη ανθότυρο (500.000 κιλά), τυρί γίδινο (100.000 κιλά) και κεφαλοτύρι (3.000 κιλά). Διατίθενται σε μεταλλικά, πλαστικά δοχεία και σε αεροστεγή συσκευασία.
Πληροφορίες: www.nikzas.gr