Το μεγαλύτερο μέρος της φετινής παραγωγής μανταρινιών της χώρας μας έχει πωληθεί, ενώ πλέον απομένουν λίγες ποσότητες της ποικιλίας κλημεντίνη και κάποιες της ποικιλίας ορτανίκ. Σε κάποιες περιοχές είχαμε αυξημένη παραγωγή ενώ σε κάποιες άλλες μειωμένη λόγω ζημιών.
Οι κυριότερες χώρες που εξάγουμε μανταρίνια είναι η Ρουμανία, η Σερβία, η Γερμανία και η Βουλγαρία. Όσον αφορά τις τιμές παραγωγού, όπως και στα υπόλοιπα φρούτα, δέχθηκαν «πιέσεις» λόγω της μειωμένης ζήτησης.
Ειδικότερα στις περιοχές της Αργολίδας και των Χανίων, υπήρξαν προβλήματα στην παραγωγή λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών. Πάντως η συνολική παραγωγή κυμάνθηκε περίπου στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. Από αυτή την ποσότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥπΑΑΤ, έχουν εξαχθεί μέχρι σήμερα περίπου 31.000 τόνοι. Η κακοκαιρία στην Ευρώπη ανάγκασε τις εξαγωγές να κινηθούν με χαμηλούς ρυθμούς αλλά εκτιμάται από τους κύκλους των εξαγωγέων ότι μέχρι το τέλος της σεζόν αναμένεται να φτάσουν τους 70.000 τόνους.
Το σίγουρο είναι ότι το ελληνικό μανταρίνι έχει καταφέρει να κερδίσει τις ξένες αγορές, με την καλή του ποιότητα και τη σωστή εφαρμογή των κοινοτικών κανόνων τυποποίησης και συσκευασίας. Οι κυριότερες χώρες που εξάγουμε μανταρίνια είναι η Ρουμανία, η Σερβία, η Γερμανία και η Βουλγαρία. Όσον αφορά τις τιμές παραγωγού, όπως και στα υπόλοιπα φρούτα, δέχθηκαν «πιέσεις» λόγω της μειωμένης ζήτησης. Πάντως ήταν καλύτερες από τις τιμές που είχαν οι Ισπανοί παραγωγοί (που κυμάνθηκαν 9 – 14 λεπτά το κιλό).