Εχουν αντιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες και οι επιστήμονες λένε ότι όταν τα καταναλώνουμε είναι σαν να παίρνουμε ένα αντικαρκινικό
Η προσθήκη λαχανικών που τονώνουν και βελτιώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι απαραίτητο να βρίσκονται στο πιάτο μας καθημερινά. Η αλλαγή που θα δείτε στην υγεία αν τα καταναλώνετε είναι μεγάλη. Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, όπως οι καρδιακές παθήσεις και ορισμένες μορφές καρκίνου.
Τα λαχανικά σας βοηθούν μόνο να φαίνεστε καλά αλλά να είστε καλά για πολλά χρόνια. Οταν το σώμα κερδίζει διατροφική επάρκεια από τα λαχανικά, τα μαλλιά, το δέρμα, τα μάτια δείχνουν πιο υγιή.
Ποια είναι όμως τα λαχανικά που χάρη στη χημική τους σύνθεση βοηθούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα; Εχουν αντιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες και οι επιστήμονες λένε ότι όταν τα καταναλώνουμε είναι σαν να παίρνουμε ένα αντικαρκινικό.
Σκόρδο
Είναι ένα από τα πιο ισχυρά φάρμακα στον κόσμο και η έντονη μυρωδιά του είναι αυτό που κάνει τόσο απαραίτητο για τον οργανισμό
Κρεμμύδια
Είναι πλούσια σε κουερσετίνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου
Μανιτάρια
Η δύναμη των μανιταριών προέρχεται από την ικανότητά τους να αυξάνουν τη δραστικότητα των φυσικών φονικών κυττάρων που αναπτύσσονται σε διάφορες μορφές καρκίνου
Ντομάτα
Είναι η πλουσιότερη πηγή του εξαιρετικά ισχυρού αντιοξειδωτικού του λυκοπένιου, μια ουσία που προλαμβάνει ιδιαίτερα τον καρκίνο του προστάτη
Παντζάρια
Με τρόπο φυσικό καθαρίζουν το αίμα
Σπανάκι
Είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α η οποία βοηθά τον οργανισμό να διατηρείται σε καλή κατάσταση
Σπαράγγια
Ξεπλένουν τον οργανισμό από τις τοξίνες γιατί έχουν διουρητικές ικανότητες
Αγκινάρα
Βοηθάει τη λειτουργία του συκωτιού. Η cynarin είναι ουσία που αποτοξινώνει τον οργανισμό. Εχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β οι οποίες μας κρατούν σε πνευματική εγρήγορση και ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα
Πιπεριές
Οι χρωματιστές πιπεριές είναι γεμάτες από βιταμίνη C η οποία χτίζει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό
Γλυκοπατάτες
Είναι διατροφικά ανώτερες από τις άσπρες πατάτες. Η πορτοκαλί ποικιλία περιέχει καροτίνη βήτα. Εχουν φυτικές ίνες και η βιταμίνη Ε που περιέχουν κάνουν καλό στο δέρμα.
Πηγή:protothema.gr