Θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς ότι το ψωμί θα σε βοηθούσε να αδυνατίσεις;
Κι όμως, όπως υποστηρίζει μία πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Diabetes Care το ψωμί και γενικά οι υδατάνθρακες μετά το κυρίως γεύμα, κόβουν την όρεξη και τις λιγούρες και μειώνουν έως και 30% τα επίπεδα σακχάρων στο αίμα.
Σύμφωνα με τους μελετητές αυτό συμβαίνει γιατί η απορρόφηση των υδατανθράκων γίνεται με πιο αργό ρυθμό μετά την κατανάλωση πρωτεΐνης και λαχανικών.
Βέβαια, οι ειδικοί συμβουλεύουν την κατανάλωση μιας φέτας ψωμιού, κατά προτίμηση ολικής άλεσης και μικρής ποσότητας ρυζιού ή ζυμαρικών, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής.