Η διατροφική αξία των καρυδιών

Τα καρύδια είναι πλούσια σε φαινολικά οξέα, τανίνες και φλαβονοειδή, κάτι που τα κατατάσσει στις πιο θρεπτικές τροφές- που διαθέτουν παράλληλα και θεραπευτικές ιδιότητες- και ειδικά όταν καταναλώνονται μαζί με την εσωτερική φλούδα στην οποία βρίσκεται το 90% των οξέων που περιέχουν.

Μερικά στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζετε:

-Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και η μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Ε που περιέχουν είναι ιδιαίτερα ευεργετική για το καρδιαγγειακό σύστημα, προφυλάσσοντας την καρδιά από πολλά προβλήματα και δυσλειτουργίες.


-Το καρυδέλαιο συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της χοληστερίνης αφού βελτιώνει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, ειδικά με την κατανάλωση ολόκληρων καρυδιών μετά από ένα γεύμα.

jenny.gr