Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ ΤΕΠΑΚ και Ινστιτούτου Γεωργικής Έρευνας του Ισραήλ

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου συνήψε στις 27 Μάιου 2013 Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το Κρατικό Ινστιτούτο Γεωργικής Έρευνας –Volcani Centre, του Ισραήλ. Η προσπάθεια αυτή, ξεκίνησε τον Δεκέμβριο 2012, μετά από πρόσκληση του Δρ. Τζωρτζάκη Νικόλαου-Λέκτορα ΓΕΒΕΤ, στο Διεθνές Συνέδριο ''Increasing Future Production'' στα πλαίσια των 90 χρόνων ίδρυσης του Κρατικού Ιδρύματος Γεωργικής Έρευνας-Volcani Centre.

Σε συνάντηση με την αντιπρόεδρο (Prof. Ada Rafaeli) του Volcani Centre, στο Υπουργείο Γεωργίας του Ισραήλ, έγινε ανάλυση των προοπτικών συνεργασίας των δυο ιδρυμάτων σε θέματα Γεωργίας-Περιβάλλοντος-Μηχανικής και Αυτοματισμού. Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Volcani Centre και του ΤΕΠΑΚ αποτελεί την απαρχή μιας σειράς κοινών δράσεων με αντικείμενο την έρευνα και αναλύσεις για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Η συνεργασία ανάμεσα στους δύο οργανισμούς θα δώσει τη δυνατότητα εμβάθυνσης και επιστημονικής ανάλυσης θεμάτων κοινού ερευνητικού ενδιαφέροντος.

Οι δράσεις οι οποίες θα αναπτυχθούν περιλαμβάνουν, αλλά δεν εξαντλούνται, στα εξής:

  -  Κοινές επιστημονικές, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες
  -  Συμβουλευτικές- επιστημονικές υπηρεσίες και μελέτες
  -  Κοινή συμμετοχή σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα (Ευρωπαϊκά - Εθνικά-Διεθνή)
  -  Ανταλλαγή ακαδημαϊκών και φοιτητών
  -  Συνεπίβλεψη διατριβών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο
  -  Ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος

Μέσα από την κοινή προσπάθεια για ανάδειξη της επιστημονικής, εκπαιδευτικής και πολιτιστικής συνεργασίας το Volcani Centre και το ΤΕΠΑΚ φιλοδοξούν να αποτελέσουν πλατφόρμα για προώθηση της ακαδημαϊκής έρευνας διαμέσου μιας σειράς μεθοδολογικών εργαλείων και μέσων.