Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκομιδή αραχίδας (αράπικο φιστίκι) στις περιοχές της Μεσσηνίας (στον Μπουρνιά και στην Μπούκα).
Η καλλιεργούμενη έκταση κυμαίνεται στα 1.000 έως 1.200 στρέμματα ανάλογα τη χρονιά. Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η καλλιέργεια είναι ότι δεν υπάρχουν πιστοποιημένοι σπόροι. Για να μπορέσει να γίνει κύρια καλλιέργεια θα πρέπει να αυξηθούν τα στρέμματα και να υπάρξουν υψηλές στρεμματικές αποδόσεις.
Φέτος η παραγωγή εμφανίζετακ μειωμένη πάνω από 20% γεγονός που αποδίδεται στις χαμηλές αποδόσεις στις οποίες συνετέλεσε και ο μη αποτελεσματικός σπόρος που χρησιμοποιήθηκε και οι καιρικές συνθήκες που δε βοήθησαν την καλλιέργεια.
Όσον αφορά στην τιμή παραγωγού, κυμαίνεται από 90 λεπτά μέχρι 1 ευρώ το κιλό. Οι τιμές είναι παγωμένες τα τελευταία χρόνια.
Στον αντίποδα οι έλληνες καταναλωτές ζητούν και ελληνικό φιστίκι και βιολογικό φιστικοβούτυρο οπότε οι παραγωγοί θα πρέπει να στοχεύσουν .σε αύξηση των εκτάσεων και της παραγωγής για να κατακτήσουν την ελληνική αγορά