ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» κε Αυγενάκη

Ο αγροτικός κόσμος αναμένει τις απαντήσεις του κου Αυγενάκη σε όσα του καταλογίζονται.

Άλλος ένας Πρόεδρος Οργανισμού μετά τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου ο κ. Αυγενάκης διόρισε τους συντοπίτες και πολιτικούς του φίλους  από τη θητεία του στο Υπουργείο Αθλητισμού, οδηγείται στην έξοδο. Με μία ηχηρή επιστολή παραίτησης ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ καταγγέλλει τον κο Αυγενάκη ότι καθώς δεν ανήκει στον «κύκλο του “φίλων” του» τον έχει παραγκωνίσει με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι του ανατέθηκε η  εποπτεία «Γενικής Διεύθυνσης που δεν υφίσταται», ενώ καταπέλτη αποτελεί η κατακλείδα της επιστολής παραίτησης του που αναφέρει ότι «μου είναι αδύνατο να υπογράφω απευθείας αναθέσεις έργων όπως μου ζητείται επιτακτικά», καταγγελία που είναι σίγουρο ότι θα τύχει της διερεύνησης των δικαστικών αρχών.

Επιπλέον καταγγέλλεται ότι η «έλλειψη συνεργασίας» μεταξύ Υπουργείου-ΕΛΓΟ έχει οδηγήσει σε στέρηση πόρων ύψους 150 εκατ. € από τους δενδροκαλλιεργητές, έλλειψη συστήματος ψηφιακής καταγραφής και ελέγχου διακίνησης του γάλακτος, ανούσιους ελέγχους της αγοράς, μη κατοχύρωση ελληνικών ορεινών προϊόντων, αναποτελεσματικούς ελέγχους νοθείας και ελληνοποιήσεων μελιού και έλλειψη ουσιαστικής βοήθειας προς τους Θεσσαλούς αγρότες μετά τον Daniel.

Ο αγροτικός κόσμος αναμένει τις απαντήσεις του κου Αυγενάκη σε όσα του καταλογίζονται, απαντήσεις ελπίζουμε για τον ίδιο πειστικές, καθώς αλλιώς ο Πρωθυπουργός οφείλει να τον αποπέμψει άμεσα.