Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα: συνεχίζεται η τραγωδία των πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Αποτυχημένες πληρωμές με αποκορύφωμα αυτή του έτους 2022 που έγινε με λάθος υπολογισμό δικαιωμάτων και οδηγεί στο να ζητηθούν πίσω από τους αγρότες 50 εκατ. €.

Ανακοίνωση του Δικτύου Αγροτικής Πολιτικής Νέας Αριστεράς:

«Ξεχειλίζει η οργή των αγροτών από άλλη μία κουτσουρεμένη και προβληματική πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με μικροποσά σε πολλές περιπτώσεις όπως καταγγέλεται στους λογαριασμούς των αγροτών, καμία αναλυτική ενημέρωση από πλευράς Οργανισμού και  ένα έλλειμμα της τάξης των 70 εκατ. € για την εξόφληση των ενισχύσεων του 2023.

Μία πληρωμή που ήρθε να ακολουθήσει όλες τις προηγούμενες αδιαφανείς, αποτυχημένες πληρωμές με αποκορύφωμα αυτή του έτους 2022 που έγινε με λάθος υπολογισμό δικαιωμάτων και οδηγεί στο να ζητηθούν πίσω από τους αγρότες 50 εκατ. €.

Οι αγρότες βιώνουν την πρωτοφανή ανεπάρκεια των διοικήσεων του Οργανισμού και της πολιτικής ηγεσίας εδώ και πέντε χρόνια που ανέλαβε την κυβέρνηση η ΝΔ, κάτι που αποδεικνύουν, οι συνεχείς αλλαγές πολιτικής ηγεσίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι προβληματικές πληρωμές που έχουν οδηγήσει σε δημοσιονομικές διορθώσεις ύψους 281 εκατ. € μέχρι σήμερα και τον ΟΠΕΚΕΠΕ να τίθεται υπό επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΟΣΔΕ 2004 να παραμένει ακόμη κλειστό εν μέσω Ιουλίου.

Για τη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση της Πολιτείας προς τους αγρότες και απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική βιωσιμότητα τους, η εύρυθμη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ και η έγκαιρη, δίκαιη και σωστή καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων με διαφάνεια και τήρηση των ευρωπαϊκών κανονισμών».