Γέφυρα Συνεργασίας μεταξύ ΕΒΕΑ και Ελληνο-Ισραηλινού Επιμελητηρίου

Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του ΕΒΕΑ και του Ελληνο-Ισραηλινού Επιμελητηρίου.
Σκοπός των δυο επιμελητηρίων είναι να ενδυναμώσουν τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις των δυο κρατών και να ενισχύσουν τα αισθήματα φιλίας των δυο λαών.
Η συνεργασία των δυο επιμελητηρίων επεκτείνεται και σε κοινές διοργανώσεις ημερίδων και συνεδρίων, επιχειρηματικές αποστολές στο Ισραήλ και επενδυτικά Roadshows στην Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος,  δήλωσε σχετικά: “Η Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν ήδη ανεπτυγμένες οικονομικές σχέσεις. Υπάρχουν ωστόσο περιθώρια για περαιτέρω ενδυνάμωση και διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων. Η ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες, ειδικά σε τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός κ.ά., οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά από κοινού, με αμοιβαίο όφελος για τις οικονομίες των δύο χωρών. Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΕΒΕΑ και του Ελληνο-Ισραηλινού Επιμελητηρίου υπηρετεί αυτούς ακριβώς τους στόχους. Είναι μια πρωτοβουλία που επιδιώκει να στηρίξει τις εξωστρεφείς προσπάθειες των επιχειρήσεων – μελών μας, να αναδείξει δυνατότητες και να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στην οικοδόμηση γόνιμων συνεργασιών.”
Ο Πρόεδρος του Ελληνο -Ισραηλινού Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Παΐσιος επεσήμανε:
“Με το βλέμμα στο μέλλον, οι δύο χώρες Ελλάδα και Ισραήλ ενίσχυσαν την βάση προώθησης των διμερών  τους σχέσεων με  την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΕΒΕΑ και Ελληνο-Ισραηλινού Επιμελητηρίου. Η ώθηση που θα δοθεί σε τομείς όπως Ενέργεια, Τουρισμός, Αγροτική Ανάπτυξη , Υγεία και άλλα αποκτά μεγαλύτερη δυναμική. Στόχος η αμέριστη στήριξη των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών των μελών αλλά και η συνεργασία σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο και το αμοιβαίο όφελος των φίλων χωρών.”