Eνεργοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων για την αγροτική ανάπτυξη

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την ενεργοποίηση των ιδιωτικών επενδύσεων στο πλαίσιο του Αξονα 3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007-2013.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, με την υπογραφή της ΚΥΑ ενεργοποιούνται πλήρως οι μηχανισμοί υποστήριξης που έχουν συμβληθεί μέσα από διαγωνιστική διαδικασία με το υπουργείο, προκειμένου να υλοποιηθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις στο πλαίσιο του Αξονα 3.

Οι ιδιωτικές επενδύσεις που θα υποστηριχθούν από τους επιλεγέντες τοπικούς μηχανισμούς, αφορούν στις περιοχές ΟΠΑΑΧ, που σε συνδυασμό με τις δημόσιες επενδύσεις στις ίδιες περιοχές, αποτελούν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρέμβασης με στόχο την υποβοήθηση για την ανάπτυξη του αγροτικού χώρου.

Η ΚΥΑ που υπογράφεται από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κων/νο Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα αφορά τις διαδικασίες πληρωμής των υποστηρικτών μηχανισμών.

 


πηγη:NAFTEMPORIKI.GR