Έκτακτα μέτρα ζητά ο δήμαρχος Κιλελέρ για τη σκωρίαση των σιτηρών σε ΥπΑΑΤ και ΕΛΓΑ

Να ληφθούν έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπιστεί, με τη συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών της του ΕΛΓΑ και του ΥπΑΑΤ, το σοβαρό πρόβλημα της σκωρίασης των σιτηρών ζητά ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας, σημειώνοντας ότι οι σιτοπαραγωγοί έχουν υποστεί τεράστια ζημιά και πρέπει να αποζημιωθούν. Στην επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ ο κ. Κομήτσας τονίζει:
« Κύριε Υπουργέ

Τεράστιο πρόβλημα με την ασθένεια της σκωρίασης αντιμετωπίζουν φέτος εκατοντάδες σιτοπαραγωγοί στον Δήμο Κιλελέρ και σε ολόκληρο τον Θεσσαλικό κάμπο, αφού η χρονιά ήταν ευνοϊκή για την ανάπτυξη των μυκήτων, που προκαλούν τη συγκεκριμένη ασθένεια, με αποτέλεσμα χιλιάδες στρέμματα σιτηρών να έχουν υποστεί μία άνευ προηγουμένου ζημιά. Οι αγρότες μιλούν για πρωτοφανούς έκτασης, μη αντιμετωπίσιμο φαινόμενο και έχουν περιέλθει σε απόγνωση βλέποντας ότι παρά τους ψεκασμούς που πραγματοποίησαν, η σοδειά τους καταστρέφεται και δε θα έχουν κανένα εισόδημα από τον αλωνισμό των σιτηρών.

Οι υπηρεσίες του ΥπΑΑΤ και του ΕΛΓΑ πρέπει να παρέμβουν, άμεσα, προκειμένου να  ληφθούν έκτακτα μέτρα και να βρεθεί η ενδεδειγμένη οδός, ώστε οι παραγωγοί να αποζημιωθούν για την απώλεια της παραγωγής τους. Επίσης, πρέπει να μεριμνήσουν για την παρακολούθηση του προβλήματος της σκωρίασης και να συμβουλεύσουν τους αγρότες μας για τη διενέργεια των αναγκαίων προληπτικών ψεκασμών στο μέλλον, για να εξαλειφθεί το παθογόνο αίτιο της σκωρίασης και να προληφθούν ζημιές αντίστοιχης  ή και μεγαλύτερης έκτασης κατά τις επόμενες καλλιεργητικές περιόδους».