Tο «Ισπανικό Κρέας»

Την Πέμπτη 29/05/2014 πραγματοποιήθηκε  σε αίθουσα του ξενοδοχείου INTERCONTINENTAL σεμινάριο/παρουσίαση για το «Ισπανικό Κρέας»,που διοργάνωσε το Οικονομικό και Εμπορικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να δοθεί η ευκαιρία στις ελληνικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της εμπορίας κρέατος, μιάς καλύτερης γνωριμίας με την ισπανική εξαγωγική προσφορά στον τομέα αυτόν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μία σύντομη παρουσίαση του γενικού εξαγωγικού προφίλ της Ισπανίας καθώς και του διμερούς εμπορίου Ισπανίας-Ελλάδας από  τον Οικονομικό και Εμπορικό Σύμβουλο της Πρεσβείας της Ισπανίας κο. Jorge Andreu.

Στην συνέχεια απευθύνθηκαν στους συμμετέχοντες δύο προσκεκλημένοι ομιλητές, που ταξίδευσαν από την Ισπανία για τον λόγο αυτό.

1)     O υπεύθυνος του Τομέα Τροφίμων του ICEX (Ισπανικός Φορέας Εξαγωγών και Επενδύσεων) κος. Juan Angel Abrit ο οποίος έκανε μία σύντομη παρουσίαση της ισπανικής Βιομηχανίας Τροφίμων και του εξαγωγικού δυναμικού της και

2)     O διευθυντής του OECE - Γραφείου Εξαγωγής Κρέατος της Ισπανίας κος. Daniel de Miguel που  παρουσίασε τα μεγέθη της Βιομηχανίας Κρέατος της Ισπανίας  το εξαγωγικό δυναμικό της και την εξέλιξη των εξαγωγών προς την Ελλάδα.

Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων  με τους συμμετέχοντες .

Στην εκδήλωση που σημείωσε μεγάλη επιτυχία συμμετείχαν περίπου 60 εκπροσώποι 40 επιχειρήσεων και φορέων εμπορίας κρέατος όπως αντιπρόσωποι, εισαγωγείς, βιομηχανίες και εκπρόσωποι του εξιδεικευμένου τύπου  Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίηση του για την διοργάνωση  και το ενδιαφέρον τους για περαιτέρω εκδηλώσεις που θα βοηθήσουν την διεύρυνση της συνεργασίας τους με ισπανικές εξαγωγικές επιχειρήσεις.