Εκμίσθωση εκτάσεων του Δημοσίου σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή άνεργους

 ΣΕΡΡΕΣ.Εκμίσθωση εκτάσεων του Δημοσίου (Ζώνες Έργου) σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή άνεργους  (Σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 14 εδάφιο γ του Ν. 4235/2014 (μεταβατικά διάταξη για προσωρινή καλλιέργεια)

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι δημότες μας, οι οποίοι εκμίσθωναν αγροτικά ακίνητα σύμφωνα με την ΠΥΣ 95/75 (προσωρινή καλλιέργεια) και είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή άνεργοι εγγεγραμμένοι  στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ. να καταθέσουν,εφόσον το επιθυμούν, αίτηση (είτε αυτοπροσώπως είτε κατόπιν εξουσιοδότησης με θεώρηση γνησίου της υπογραφής ) για συμμετοχή στην διαδικασία, έως και την 30.07.2014 στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε.Σερρών, Τέρμα Ομονοίας, Σέρρες.

Σε συνέχεια της παραπάνω ανακοίνωσης σας ενημερώνουμε ότι η μεταβατική διάταξη του άρθρου 36 παρ. 13 του Ν.4061/2012 σχετικά με την εφαρμογή της με αριθμ. 95/75 πράξης Υπουργικού Συμβουλίου εφαρμόζεται και στις ζώνες έργου.

Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από τα εξής δικαιολογητικά:
1.  Βεβαίωση κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν. 3874/2010 και το άρθρο 41 του Ν.4235/2014 (ιστοσελίδα www:opekepe.gr).
2.  Φωτοαντίγραφο κάρτας ανεργίας.
3.  Υπεύθυνη δήλωση, θεωρημένη αρμοδίως για το γνήσιο της υπογραφής, ότι τα στοιχεία που αναγράφονται στην παραπάνω βεβαίωση ή κάρτα ανεργίας είναι αληθή και ότι ο δηλών εξακολουθεί να  διατηρεί την ιδιότητα του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη ή άνεργου, κατά περίπτωση. Επιπλέον ο αιτών θα δηλώνει το έτος ή τα έτη συμμετοχής του στη διαδικασία της προσωρινής διανομής.

Εφόσον η συμμετοχή του αιτούντος δεν μπορεί να ταχτοποιηθεί από το υπάρχον αρχείο του τμήματος Τοπογραφίας-Εποικισμού & Αναδασμού, η απόδειξη θα βαρύνει τον ίδιο και αυτό θα γίνει με κάθε πρόσφορο μέσο (όχι μόνο με υπεύθυνη δήλωση). Ο αιτών θα ειδοποιείται σχετικά από την αρμόδια ομάδα εργασίας.

Στην διαδικασία αυτή θα μπορούν να συμμετέχουν σύζυγοι που επίσης πληρούν τις προϋποθέσεις.

Παρατηρήσεις:
· Η διάρκεια της εκμίσθωση αφορά σε μία (1) καλλιεργητική περίοδο.
· Η προς διάθεση εκτάσεις θα εκμισθωθούν με ισοκατανομή αυτών στους δικαιούχους που θα πληρούν τις προϋποθέσεις.