Η Π. Κ. Μ. στην Έκθεση Γαστρονομίας και Παραδοσιακής Τέχνης

Στην έκθεση γαστρονομίας και παραδοσιακής τέχνης «Black Sea Basin Traditional Crafts and Tastes Promotion Days» συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, από 19 έως 21 Σεπτεμβρίου 2014 στο Τέκιρνταγκ (Ραιδεστό) της Τουρκίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Τουριστικά Μονοπάτια στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας» (Tourism Paths of the Black Sea Region – BSB Tour). Εκτός από την Ελλάδα και την Τουρκία στην έκθεση συμμετείχαν ως εταίροι η Βουλγαρία, η Μολδαβία, η Ουκρανία, η Γεωργία και η Αρμενία.

Το εν λόγω ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου διοργανώθηκε η έκθεση, αποτέλεσε εξαιρετική ευκαιρία να αναπτυχθούν τα δίκτυα τουριστικής και επιχειρηματικής συνεργασίας με γειτονικές χώρες, προκειμένου να ενισχυθεί η εξωστρέφεια της τοπικής μας οικονομίας και να προωθηθούν τα εκλεκτά προϊόντα της Περιφέρειά μας στις αγορές του εξωτερικού.

Παρουσιάστηκε πλήθος τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων της Mακεδονικής γης, τα οποία συγκέντρωσαν το υψηλό ενδιαφέρον των επισκεπτών, με αποτέλεσμα το ελληνικό περίπτερο να καταγραφεί το πρώτο σε επισκεψιμότητα. Η συμμετοχή της Π.Κ.Μ. στην  έκθεση ήταν μία ακόμη ευκαιρία να προβληθεί ο πλούτος και η μοναδική ποιότητα των παραδοσιακών μας προϊόντων, προάγοντας τη διασύνδεση του τουρισμού και του αγροτικού τομέα για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ευχαριστεί τους κάτωθι Σερραίους παραγωγούς και επιχειρηματίες («ακανέ-ΒΑΣΑΚΗ», αναψυκτικά «ΝΕΚΤΑΡ ΚΟΥΡΤΙΔΗ», ελαιόλαδο και ελιές «ΕΥ ΓΑΙΑ ΤΑΦΛΑΝΙΔΗΣ», σπιρουλίνα «ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΠΥΡΟΥΛΙΝΑΣ») που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση να συμμετέχουν με τα προϊόντα τους στην έκθεση γαστρονομίας και παραδοσιακής τέχνης, συμβάλλοντας στην αντιπροσωπευτικότητα και την ποικιλία της Σερραϊκής γαστρονομίας στο περίπτερο της Περιφέρειάς μας.