Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ζέα Αττικής» πραγματοποίησε με επιτυχία, την Παρασκευή και Σάββατο 25 - 26 Σεπτεμβρίου 2015, Διημερίδα με θέμα «Η διάχυση των αποτελεσμάτων του προγράμματος Κατάρτιση ανέργων στις βιοκαλλιέργειες για την περιοχή παρέμβασης: Δήμοι Ωρωπού – Διονύσου – Μαραθώνα», στο Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας ΕΞΕΛΙΞΗ στη Νέα Ερυθραία.
Η Διημερίδα απευθυνόταν τόσο σε ωφελούμενους της περιοχής παρέμβασης του προγράμματος, όσο και στο ευρύ κοινό, ενώ κάλυπτε μία σειρά από θέματα που αφορούν στα αποτελέσματα κατάρτισης και επίτευξης των στόχων του Προγράμματος, στην πρωτογενή παραγωγή στη βιολογική γεωργία, στις μεταποιητικές δραστηριότητες για τα βιολογικά προϊόντα, στις διαδικασίες και απαιτήσεις για τον έλεγχο και πιστοποίηση της παραγωγής βιολογικών προϊόντων, στη σημασία παραγωγής ποιοτικών βιολογικών προϊόντων γα την Ελλάδα και τη σύνδεσή τους με διεθνή πρότυπα πιστοποίησης.
Στην εκδήλωση της 25ης Σεπτεμβρίου 2015, απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Α.Σ. κ. Γιαννιός Κωνσταντίνος, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα της κατάρτισης και επίτευξης στόχων του Προγράμματος.
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Marco Schlueter (IFOAM), που παρουσίασε στατιστικά στοιχεία σε σχέση με τις βιολογικές καλλιέργειες και τις τάσεις στην ευρωπαϊκή αγορά και τις ευκαιρίες για την χώρα μας.
Την επόμενη θεματική ενότητα της διημερίδας, που είχε ως θέμα την πρωτογενή παραγωγή στη βιολογική γεωργία και τις ευκαιρίες για την Ελλάδα, ανέπτυξε ο κ. Γ. Βεϊκόντης (επικεφαλής επιθεωρητής βιολογικών προϊόντων TUV Austria).
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η κα Ε. Σαντοριναίου (επικεφαλής επιθεωρήτρια παρασκευαστικών δραστηριοτήτων βιολογικών προϊόντων TUV Austria), που παρουσίασε τις μεταποιητικές δραστηριότητες για τα βιολογικά προϊόντα και εν συνεχεία, η κα Ι. Βαγενά (επικεφαλής τμήματος βιολογικών προϊόντων TUV Austria), ανέπτυξε το θέμα των διαδικασιών και απαιτήσεων για τον έλεγχο και την πιστοποίηση της παραγωγής βιολογικών προϊόντων.
Κλείνοντας την παρουσίαση, στο βήμα ανέβηκε ο κ. Κ. Μαυρόπουλος (υπεύθυνος ανάπτυξης αγροδιατροφικού τομέα TUV Austria), που αναφέρθηκε στη σημασία παραγωγής ποιοτικών προϊόντων για την Ελλάδα και η σύνδεσή τους με διεθνή πρότυπα και σχήματα πιστοποίησης (ISO 22000/2005, FSSC 22000, IFS, BRC κ.λπ.).
Τέλος, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήσεις και να συνομιλήσουν με τους εισηγητές σχετικά με τα θέματα που αναπτύχθηκαν.
Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων προσφέρθηκαν καφές και αναψυκτικά, ενώ στο τέλος των εργασιών υπήρξε πλούσιος μπουφές με light lunch και γλυκά για τους συμμετέχοντες.
Στην εκδήλωση της 26ης Σεπτεμβρίου 2015 οι ενδιαφερόμενοι ωφελούμενοι παραβρέθηκαν προκειμένου να ενημερωθούν για τις απαιτήσεις της επιχειρηματικής σταδιοδρομίας στις βιοκαλλιέργειες και στη μεταποίηση βιολογικών προϊόντων, από τους συμβούλους του συντονιστή εταίρου OΡUS A.E. και της TUV Austria.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, προσφέρονταν καφές, αναψυκτικά, light lunch και γλυκά για τους συμμετέχοντες.