Συνάντηση Μ. Μπόλαρη με Δημάρχους από την Κρήτη

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκος Μπόλαρης συναντήθηκε με τους Δημάρχους της Ιεράπετρας και Σητείας  Κρήτης, Θεοδόση Καλαντζάκη και Θοδωρή Πατεράκη αντίστοιχα. Παρόντες ήταν και υπάλληλοι του Τμήματος Φυτουγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Προστασίας Φυτών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στη συνάντηση έγινε μια ολιστική προσέγγιση του προβλήματος του κόκκινου σκαθαριού των φοινικοειδών (Rhynchophorus ferrugineus) στην Κρήτη. Από τη μια πλευρά  πρέπει να αντιμετωπιστούν οι περιπτώσεις προσβολών σε φοίνικες που υπάρχουν εντός του αστικού ιστού, εντός οικιών ιδιωτών κλπ, ενώ από την άλλη οφείλουν να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης ώστε να μην υπάρξουν προσβολές εντός των φοινικοδασών της Κρήτης (Βάι και Πρέβελη).

Παράλληλα, εντατικοποιείται ο συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου και της Διεύθυνσης Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ώστε να αντιμετωπιστεί πλήρως το ζήτημα.