«Δεν πάει το βουνό στο Μωάμεθ»

Το μπλόκο του Προμαχώνα, επισκέφθηκαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από αγωνιστικά μέτωπα που έχουν αναπτυχθεί, σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Κοινή συνισταμένη των συζητήσεων, ήταν φυσικά το φορολογικό, το ασφαλιστικό, αλλά και η συνέχιση των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Εκφράσαμε τους φόβους, τις αγωνίες και τους προβληματισμούς μας, αλλά αυτό που έγινε σαφές, ήταν πως συνεχίζουμε απτόητοι τον αγώνα μας, χωρίς δισταγμούς και πισωγυρίσματα.

Ο «δρόμος» πλέον είναι ένας και τον «δρόμο» αυτό, δηλαδή των κινητοποιήσεων, τον χάραξε η σημερινή κυβέρνηση, που με τις αποφάσεις της οδηγεί σε οικονομικό «μαρασμό» και «στραγγαλισμό» τον πρωτογενή τομέα.

Ο πρωθυπουργός μας κάλεσε σε διάλογο. Εμείς λέμε ότι «δεν πάει το βουνό στο Μωάμεθ». Ως αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε σχεδόν όλα τα μπλόκα. Τον καλούμε, λοιπόν, να βγει από το γραφείο του και να έρθει εδώ. Στην «πηγή» των αγροτών και κτηνοτρόφων.
Ως αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου Προμαχώνα, από αύριο Δευτέρα, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας και δεν αποκλείεται να επαναληφθούν οι εικόνες του 2009 και του 2010.

Δεν φοβόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε, δεν απειλούμαστε, γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.