Μέσω τηλεοπτικής οθόνης ο διάλογος με τους αγρότες

Υπάρχει ένα κανάλι αυτές τις ημέρες που έχει αποφασίσει να φέρει κοντά κυβερνητικούς παράγοντες με τον αγροτικό κόσμο και αυτό δεν είναι άλλο από τον ΣΚΑΙ. Μετά το χθεσινό σόου του Γιώργου Αυτιά με καλεσμένο τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη σήμερα το πρωί την σκυτάλη παρέλαβε το δίδυμο Οικονόμου-Λυριτζή που είχαν καλεσμένο τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου. Μάλλον αμήχανος από την τροπή των αγροτικών κινητοποιήσεων, ο κ. Αποστόλου κρατούσε σημείωσεις σε όλα όσα ζητούσαν από τα διάφορα μπλόκα οι συνομιλητές του... και περίμενε να πει αυτά που είχε σκοπό να πει.

Αφού λοιπόν πρώτα κάλεσε τους αγρότες να προσέλθουν στον διάλογο με τον πρωθυπουργό έχοντας συγκεκριμένες προτάσεις και να αναρωτηθούν τι τους περιμένει αν φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία, εκ των υστέρων ανέφερε ότι ο αγροτικός κόσμος το 2014 και το 2015 αύξησε το εισόδημά του κατά 12,5%, επικαλούμενος στοιχεία της Eurostat.

Ο κύριος Αποστόλου προσέθεσε ότι έχουμε να κάνουμε με μια συμφωνία που δημιουργεί –διαχειρήσιμες- δυσκολίες και αυτές τις δυσκολίες πρέπει να τις υπηρετήσουμε. 

Αναφορικά με τις διεκδικήσεις των αγροτών που καλούν την κυβέρνηση να τα πάρει πίσω όλα ο κ.  Αποστόλου ανέφερε ότι «όταν λες θέλεις μια Ευρωπαϊκή πορεία δεν μπορείς να λες πάρτε τα πίσω όλα». 

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε επίσης ότι το φορολογικό των αγροτών δεν είναι μέσα στην πρώτη αξιολόγηση. «Δεν υπάρχει ούτε νομοσχέδιο φορολογικό ούτε ασφαλιστικό αλλά υπάρχει μια συμφωνία που λέει λύστε το ασφαλιστικό για να πάμε παραπέρα. Ανοιχτά είναι όλα στη διαπραγμάτευση. Και θα τα δούμε».