Μόνοι απέναντι στα θηρία οι αγρότες

Με το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων να μονοπωλεί τα δελτία ειδήσεων και τις εθνικές οδούς να παραμένουν αποκλεισμένες για αρκετές ώρες, πολύς λόγος γίνεται για το ποιοί στηρίζουν τους εκπροσώπους του αγροτικού τομέα.

Και ενώ ο κόσμος, αλλά και επαγγελματίες οδηγοί δηλώνουν τη στήριξή τους στα δίκαια αιτήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων, ηχηρή είναι η απουσία από το πλευρό τους των πιο στενών συνεργατών τους.

Γεωπόνοι, ζωοτέχνες αλλά και επιχειρηματίες του αγροτικού χώρου τηρούν σιγή ισχύος την ώρα που οι παραγωγοί δίνουν την μεγάλη μάχη.

Δίκαια έχουν ξεκινήσει να ακούγονται τα πρώτα παράπονα για το που είναι οι έμποροι αγροτικών μηχανημάτων, τι θέση κρατούν οι εισαγωγείς λιπασμάτων και γιατί δεν τους συμπαραστέκονται ανοιχτά οι επιστημονικοί φορείς του χώρου.

Η ώρα της κρίσης έχει φτάσει για όλους. Οι αγρότες στα μπλόκα μετρούν αυτές τις μέρες φίλους και δυστυχώς οι απουσίες ορισμένων είναι κάτι παραπάνω από ηχηρές...

Oι σχέσεις δεν στηρίζονται μόνο στην οικονομική συναλλαγή και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το λάβουν υπόψη πολλοί, φίλοι και εχθροί.

Έχουν γνώση οι φύλακες.