Συμμετοχή του ΕΛ.Γ.Α. στην έκθεση AGROTICA 2016

Με μεγάλη ανταπόκριση από τον αγροτικό κόσμο ολοκληρώθηκε η συμμετοχή  του ΕΛ.Γ.Α. στην 26η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων AGROTICA που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από την Πέμπτη 28 έως την Κυριακή 31 Ιανουαρίου.

Στον εκθεσιακό χώρο του Οργανισμού που στεγαζόταν στο κεντρικό περίπτερο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρευρέθησαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της έκθεσης ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού συνοδευόμενοι από  στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλισης και Ενισχύσεων, της Διεύθυνσης Μελετών και Εφαρμογών, του Υποκαταστήματος Θεσσαλονίκης και του Κέντρου Μετεωρολογικών Ερευνών.

Οι επισκέπτες που συνέρευσαν στο υποπερίπτερο του ΕΛ.Γ.Α. είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με το χαρακτήρα και τη διαδικασία της ασφάλισης της φυτικής παραγωγής και του ζωικού κεφαλαίου αλλά και σχετικά με μια σειρά από άλλα θέματα όπως τα Προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων και οι μέθοδοι Ενεργητικής Προστασίας των καλλιεργειών που προάγει ο Οργανισμός.
Ασφαλιζόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι αλλά και νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον αγροτικό τομέα, συνομίλησαν από κοντά με τους υπαλλήλους αλλά και την Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α. θέτοντας ερωτήματα που αφορούσαν στον τρόπο με τον οποίο ο Οργανισμός εξασφαλίζει το αγροτικό εισόδημα και το θωρακίζει απέναντι σε πιθανούς κινδύνους.