GAIA Eπιχειρείν: οι συνεταιρισμοί είναι η απάντηση στην κρίση

Έξι εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους και συμπράττουν με την εταιρεία GAIA Eπιχειρείν, προκειμένου να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας της χώρας, οι Έλληνες αγρότες, κτηνοτρόφοι και συνεταιρισμοί δηλαδή, που αποτελούν ισχυρό πυλώνα για την ανάπτυξη και την οικονομία της χώρας.

της Βάσης Παναγοπούλου

Οι εταιρείες Τρ. Πειραιώς, Wind Ελλάς, Coral-Shell, Interamerican, NRG και Συνεταιριστική, προχώρησαν σε συνεργασία με την εταιρία GAIA Eπιχειρείν, δημιουργώντας έναν ιστό βοήθειας, με προνόμια και υπηρεσίες χαμηλότερου κόστους, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του Έλληνα αγρότη «που σήμερα καλείται αφ’ ενός να ανταποκριθεί στην διεθνοποίηση της αγοράς και να μεταμορφωθεί σε επιχειρηματία- αγρότη, αφ’ ετέρου να ανταπεξέλθει στα αυξημένα κόστη παραγωγής» όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος της εταιρείας GAIA, κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης.

Η συνεργασία των έξι εταιρειών με την GAIA Eπιχειρείν, ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε εχθές, 13/4/2016, στην Αίγλη Ζαππείου.

Στον προλογισμό της παρουσίασης αυτών των νέων συνεργειών, ο κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης, έδωσε το στίγμα των στόχων της GAIA Eπιχειρείν. «Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αποτελέσει ισχυρό πυλώνα για το νέο παραγωγικό μοντέλο που έχει ανάγκη η χώρα, μοντέλο που πρέπει να κτισθεί πάνω σε 5 άξονες: α. Την ασφαλή παραγωγή και την ολοκληρωμένη διαχείριση, β. την καθετοποίηση της παραγωγής, γ. την διασύνδεση με τις αγορές, δ. την ορθή διαχείριση των εισροών, έλεγχο και μείωση κόστους παραγωγής, ε. τη σωστή διοικητική και λογιστική διάρθρωση των εκμεταλλεύσεων».

Τι αφορούν οι προσφορές;

«Οι νέες  εταιρικές συμφωνίες έχουν στόχο την μείωση του κόστους των καθημερινών αναγκών των δικαιούχων αγροτικών επιδοτήσεων και των παραγωγών» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της GAIA Eπιχειρείν, κ. Ιωάννης Κουφουδάκης. Σαν πρώτο βήμα, ανακοίνωσε την μείωση του κόστους υποβολής την Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης για τον κάθε παραγωγό που θα επισκεφθεί ένα από τα 96 Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών (ΚΕΑ) της GAIA Eπιχειρείν.

Την προσήλωση στους στόχους για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα ως σημαντικού πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας ανακοίνωσε ο Διευθυντής ανάπτυξης Αγροτικού τομέα της Τρ. Πειραιώς, κ. Ιωάννης Χανιωτάκης, με προϊόντα, όπως επενδυτικά δάνεια και κάλυψη εξόδων δανείων νεοεισερχόμενων ή νέων αγροτών για τους κοινούς πελάτες της τράπεζας και της GAIA.

Τον συνεχή εκσυγχρονισμό του δικτύου της προέταξε ο κ. Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND Ελλάς, την δημιουργία νέων δικτύων(vdsl, εγκατάσταση οπτικών ινών) που θα καλύπτουν την επικράτεια σε πάνω από το 60% που καλύπτει σήμερα, προσφέροντας στους συνδρομητές - αγρότες της GAIA, ακόμη κι αν αυτοί δεν ανήκουν στην συνδρομητική βάση της WIND, ειδικά προνόμια, εκπτώσεις ή δωρεάν υπηρεσίες για έναν χρόνο, προκειμένου να μειώσουν τα έξοδα επικοινωνίας τους. «Πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών και τεχνολογικών εφαρμογών μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό εργαλείο στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα» δήλωσε.

Βαρύτητα στην σύμπραξη αυτή έδωσε ο Marketing Manager  της εταιρείας Coral-Shell κ. Λευτέρης Γιαννακουδάκης, λέγοντας ότι οι άνθρωποι κάνουν την διαφορά.

Παρουσίασε την κάρτα Shell Gaia Smart Club, μια κάρτα προνομίων με την οποία ο χρήστης – πελάτης των πρατηρίων Shell θα μπορεί να εξαγοράζει, μαζεύοντας πόντους με τις αγορές του. Η προσφορά είναι: α. 500 πόντοι με κάθε νέα εγγραφή για όλα τα νέα μέλη, β. διπλασιασμός των πόντων κάθε μήνα ανάλογα με τις αγορές των μελών της Gaia(αφορά και τα καύσιμα πάνω από 400 λίτρα μηνιαίως).

Στην συνέχεια ανέλυσε τους στόχους της εταιρείας για την υποστήριξη του αγροτικού τομέα: «Με τη συγκεκριμένη συνεργασία η Coral-Shell έχει στόχο να ενισχύσει περαιτέρω τον πρωτογενή τομέα, προσφέροντας τα καλύτερα καύσιμα Shell στην αγορά των αγροτών, ενώ παράλληλα ενισχύει την ανταμοιβή τους μέσα από το κορυφαίο πρόγραμμα ανταμοιβής Shell Smart Club».

 «Η συνεργασία Interamerican – Gaia, θα προσφέρει αξιόπιστες και καινοτόμες λύσεις στις ασφαλιστικές ανάγκες των μελών της GAIA» δήλωσε ο Αν. Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing του Ομίλου Interamerican,  κ. Μάρκος Φραγκουλόπουλος.

Πως θα γίνει αυτό; Μέσα από την προσφορά όπως ανακοινώθηκε, στοχευμένων προγραμμάτων ασφάλισης οχημάτων, υψηλής ποιότητας, με προσιτά ασφάλιστρα, γρήγορες διαδικασίες, άμεση αποζημίωση σε περίπτωση ζημιάς και κάλυψη 24 ώρες το 24ωρο.

«Σε συνεργασία με τη CORAL Α.Ε., η Interamerican μέσω της εταιρείας της Anytime, προσφέρει ακόμη, αποκλειστικά για τα μέλη της GAIA, μία Shell GiftCard, αξίας 10 ευρώ, με κάθε νέα ασφάλιση οχήματος κάθε χρόνο και για όσο διάστημα το όχημα είναι ασφαλισμένο στην Anytime», ανακοίνωσε ακόμη ο κ. Φραγκουλόπουλος. Η κάρτα αυτή θα αποστέλλεται στα μέλη της GAIA με την έκδοση του συμβολαίου τους και θα μπορούν να την χρησιμοποιούν στα πρατήρια της Shell για τις αγορές τους στο σύνολο των προϊόντων και υπηρεσιών που διατίθενται από το δίκτυο των πρατηρίων.

«Μέσα από αυτή τη σύμπραξη, η NRG, μέλος του ομίλου ΧΑΝΔΡΗ, αποκτά την ευκαιρία να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες αγροτικές οικογένειες και επιχειρήσεις, να απολαμβάνουν χαμηλές χρεώσεις στην κατανάλωση ενέργειας» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της NRG, κ. Αναστάσιος Λωσταράκος. Ανακοίνωσε μειωμένες χρεώσεις στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της τάξης του 13,5% σε σχέση με το βασικό προμηθευτή για τα μέλη της GAIA.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η συλλογική προσπάθεια θα συμβάλει τα μέγιστα στην επίτευξη του κοινού μας στόχου, την παροχή υπηρεσιών ανώτερης αξίας στους πελάτες μας- συνεταιριστικές επιχειρήσεις» είπε η Διευθύντρια Διοικητικού & Ανάπτυξης της εταιρείας Συνεταιριστική Ασφαλιστική, κ. Νεκταρία Μπέσσα. « Είναι στο dna της εταιρείας μας να συμμετέχουμε σε συνεργασίες που προάγουν το συμφέρον των αγροτών», δήλωσε συνεχίζοντας και ανακοίνωσε ασφαλιστικά συμβόλαια αυτοκινήτων και οικιών για τα μέλη της GAIA, με μειώσεις της τάξης του 5% και  10%» .